“İslam Düşmanlığı Motivasyonuyla İşlenen Suçlar Daha Ciddi Ele Alınmalı”

“İslam Düşmanlığı Motivasyonuyla İşlenen Suçlar Daha Ciddi Ele Alınmalı”

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş yaptığı açıklamada, İslam düşmanlığı motivasyonuyla işlenen suçların daha ciddi ele alınması gerektiğini belirttti.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş daha önce yaptığı açıklamada, İslam düşmanlığı motivasyonuyla işlenen suçların daha ciddi ele alınması gerektiğini belirterek, İçişleri Bakanları Konferansı’nın bunun için önemli bir fırsat olduğunu aktarmıştı. Altaş yazılı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu yıl içerisinde bağımsız gözlem kuruluşları camilere yönelik 87 saldırı kaydetti. Bu da her hafta iki saldırı anlamına geliyor. Müslümanlar hem kendi güvenliklerinden hem de camilerinin güvenliğinden endişe duyuyorlar. İnsanlardaki bu endişeleri bertaraf etmek ve gerekli kalıcı adımları atmak içişleri bakanlarının görevidir. İçişleri bakanlarının aşırı sağ ile mücadeleyi ajandalarına almalarını ve alınacak önlemleri ilan etmelerini memnuniyetle karşıladık. Özellikle antisemitizm ile mücadele bağlamındaki gayretleri de önemsiyoruz. Ancak bu iki alanda da daha kat edilmesi gereken çok yolun olduğu açıktır. Almanya’da giderek daha güçlü hâle gelen İslam düşmanlığına karşı çok daha kararlı bir tavır bekliyoruz.