Toplum

Kira Yardımına Yeni Yılda Zam Geldi

Almanya'da Federal Parlamento'dan geçen kira yardımı reformuna göre, yardıma zam gelirken yardımdan faydalananların sayısı da artırıldı.
23 Ocak 2020
Almanya'da korona yardımları Mayıs ayında ödenecek.

Alman Federal Parlamentosu’nun aldığı kararla, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla kira yardımından faydalananların sayısı artırılırken yardımın miktarı da yükseltildi.

Yapılan reform ile kira yardımı alan insanların sayısı yüzde 40 oranında (180 bin) artırıldı. Yaşanan artış ile birlikte yardımı alacakların sayısı da yaklaşık 660 bin haneye ulaştı.

YARDIM 190 AVROYA ÇIKIYOR

Kira yardımı ücretine de zam geldi. İki kişinin yaşadığı bir hane için ortalama olarak verilen 145 avro kira yardımı 190 avroya çıkarıldı. Değişiklikte özellikle dar gelirli ailelerin ve emeklilerin göz önünde bulundurulduğu ifade ediliyor. Yardımdan faydalanmak isteyenler başvuruları belediyelerin “kira yardımı ofisleri”ne yapılabildiği gibi posta yoluyla da gerçekleştirebiliyor. 

MİKTAR TÜKETİCİ FİYAT ENDEKSİNE GÖRE BELİRLENECEK

Bu reformun gerekliliği ve önemi hakkında açıklamalarda bulunan Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Milletvekili Caren Marks kira yardımı ile büyük bir sosyo-politik görev üstlendiğini belirterek,  “Bu reform ile, dar gelirli insanlara kiralarını ödemeleri noktasında katkıda bulunuyoruz. İlk defa bu reform ile kira yardımı değişikliklerine bir dinamizm getiriyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.  Değişiklikle kira yardımı miktarı iki yılda bir tüketici fiyat endeksine göre belirlenecek. 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş