Toplum

16. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nda Büyük Coşku

IGMG Kadınlar Teşkilatı 16. Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması 15 Şubat’ta Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde yapıldı. Yarışmada büyükler kategorisinde Schwaben’den Melda Hatice Öztürk, küçükler kategorisinde ise Württemberg’den Rabia Arslan birinciliği elde etti.
İlknur Küçük
21 Şubat 2020

Yıllardır başarıyla sürdürülen IGMG Kadınlar Teşkilatı Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nın 16’ncısı bu sene Ludwigshafen kentindeki Friedrich-Ebert Salonu’nda yapıldı. Avrupa’nın dört bir yanından gelen yaklaşık 3 bin 500 misafirin Kur’an tilaveti ile gönüllerinin pasını sildiği heyecanının ve coşkunun dorukta olduğu yarışmanın sonunda küçükler kategorisinden; Württemberg’den

“Kur’ân-ı Kerîm bütün zamanlara ve tüm insanlığa hitap eder.”

Programın açılış Kur’ân-ı Kerîm tilavetini 15. yarışmanın birincisi olan Ayşenur Şaplak yaptı. Kadınlar Teşkilatı (KT) Başkanı Handan Yazıcı konuşmasında Kur’an’ı okumak ve tilavet etmek arasındaki ince farka değindi. Yazıcı kadınların toplumda aktif olmasının gerekliliğine işaret ederek şunları ifade etti: “Kur’an’dan aldığımız aşk ile, Peygamberimiz ve peygamberlerimizden aldığımız örneklikle biz de buraları, ikinci vatan edindiğimiz toprakları, inşa edeceğiz. Nasıl mı inşa edeceğiz? Öyle Müslümanlar olacağız ki, Alman, Fransız, Hollandalı, Danimarkalı komşumuz, iş arkadaşımız, okulda çocuklarımızın arkadaşları ve ebeveynleri, sokaktaki insan, ‘Biz Müslümanları tanıyoruz, onlardan ancak ve ancak güzellikler intişar eder, hiçbir kötülük gelmez. Onlar iyi insanlardır. Doğrunun ve güzelin yanındadırlar.’ diyecekler.”

KT İrşad Başkanı Nermin Şeker Yalınkılıç yarışmaların en güzeline 16’ncı kez ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ve heyecanı ifade etti. Kur’ân-ı Kerîm tilavet yarışmalarının hedef ve önemine değinen Yalınkılıç şunları söyledi: “Kur’an yarışmaları vesilesiyle birçok genç kızımız hayatını Kur’an’la inşa etti. Allah’ın emir ve yasaklarına göre hayatını tanzim eden şuurlu genç Müslüman kızlar oldular.”

Kur’ân-ı Kerîm’in bütün zamanlara ve tüm insanlığa hitap ettiğini vurgulayan Yalınkılıç; “Kur’ân-ı Kerîm bütün zamanlara ve tüm insanlığa sözü olan ilahi mesajlar yüklü bir kitaptır. İnsandan okunmayı ve anlaşılmayı beklemektedir. Temel amacı insanlığa yolun doğrusunu göstermek hakikatin anlamını, huzurun kaynağını öğretmektir. İnsanın bu âlemde hedefsiz, gayesiz, başıboş yaratılmadığını bildirmek, ebedi hayatı kazanmanın yolunu göstermek için gönderilmiştir.”

“Kalbe giren değerlidir.”

Programa Japonya’da bulunan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün de video bağlantısı ile katılarak Kur’an’ın Müslümanların hayatını her yönüyle şekillendirdiğini ifade etti. Kur’an bizim hayatımıza yön vermelidir diyen Ergün katılımcılara ve yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

“Kalbimize Kur’an girdiği zaman Kur’an sevgisi bize hakim olacak.” diyen IGMG Genel Başkanı Danışmanı Muhammed Turhan ise  şöyle devam etti:  “Kalbe giren her şey değerlidir. Kalbe Kur’an girince insanın değişimi, dönüşümü başlar.” Turhan toplumların Kur’anla yüceldiğini de sözlerine ekledi.

Yarışmada ayrıca Mâide-i Kur’an bölümü de yer aldı. Bu kısımda Ceylan Şahin Kur’an tilavetiyle gönüllere dokundu. Al-Huda Kursu öğrencilerinin ilahi sunumu ise katılımcılardan tam not aldı.

Hafızlık Töreni

Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nda bu sene hafız olan genç kızlar için de bir tören düzenlendi. Hafızlığını başarıyla tamamlayan 10 genç kıza yapılan törenle “hafızlık tacı” takıldı. Güney Hollanda’dan Sude Korkmaz, Ruhr-A’dan Vera Nur Çevik, Düsseldorf’tan Tuğba İdik’e hafızlık tacı takılırken Kuzey Hollanda’dan olan diğer 7 hafize de şunlar oldu: Zehra Sueda Avcı, Tuba Nur Daşdoğan, Serap Kılıç, Elanur Yerlikaya, Rumeysa Patat, Gizem Doğan, Rana Gürgenç.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş