Gündem

İdlib Saldırısının Ardından Türkiye Sınır Kapılarını Açtı: Göçmenler Avrupa Yolunda

İdlib’de yaşanan saldırı sonrası 34 askerin şehit düşmesinin ardından Türkiye sınır kapılarını açtı. Yüzbinlerce göçmen nehir ve kara hattından Yunanistan’a geçiş yaptı.
06 Mart 2020

İdlib’de 34 askerin şehit olmasının ardından Türkiye’nin Avrupa’ya giden sınır kapılarını açması sonrası, yüzbinlerce göçmen sınırkapılarına yöneldi. vrupa’ya geçmek isteyen düzensiz göçmenler, nehir ve kara hattını denemeye devam ediyor. Sınır köylerinden Meriç Nehri’ni botlarla geçen göçmenler Yunanistan’a açılan sınır kapılarında da bekleyişlerini sürdürüyor. Tel çit çekili sınır tellerini makasla kesen ya da üzerinden atlayan düzensiz göçmenler, Yunanistan’a ayak basıyor. Son açıklanan rakamlara göre Edirne’den Yunanistan’a geçen düzensiz göçmenlerin sayısı 100 bini aştı.

SIRTINDAN VURARAK ÖLDÜRDÜ

Yunanistan güvenlik güçleri ise sınırda bekleyen düzensiz göçmenlere göz yaşartıcı bomba ile yoğun şekilde müdahale etti. Bekleyişlerini sürdüren binlerce göçmen, aniden gelen gaz bombalarının etkisiyle panik hâlde dağıldı. Aralarında çok sayıda bebeğin de olduğu düzensiz göçmenler, gazdan etkilendi. Göçmenlere bölgedeki ambulanslarda müdahale edildi. İpsala bölgesinden Yunanistan’a geçmek isteyen Ahmet Ebu Emed adlı göçmen ise Yunanistan askerleri tarafından sırtından vurularak öldürüldü.

“İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş’da Türkiye-Yunanistan sınırındaki mültecilerin durumuyla alakalı bir basın açıklaması yaptı. Altaş, “Avrupa, Türkiye-Yunanistan sınırındaki insan hakları ihlallerine bir an önce son vermelidir. Sınırda yaşanan olaylar insanlık adına iflas bayrağının çekildiğini göstermektedir.” diye konuştu.

İDLİB’DE 34 ASKER ŞEHİT EDİLMİŞTİ

İdlib bölgesinde Rusya destekli rejim güçlerinin yaptığı hava saldırılarının sonucu 34 asker şehit düşmüştü. Saldırının hemen ardından Türk Silahlı Kuvvetleri karşılık verirken, başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı’nda binlerce rejime ait hedef vuruldu. İdlib’de şehit olan askerler törenlerle son yolculuklarla uğurlandı. Öte yandan İslam Toplumu Millî Görüş Teşkilatları’na (IGMG) bağlı camilerde de şehit olan askerler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş