Toplum

Önden Gidenler Anılıyor

Müslümanlara çeşitli alanlarda öncülük eden öncü ve Örnek Müslümanlar rahmet ve minnetle anılıyor.
İbrahim Odabaş | Ali Atik | Ali Andal | Zeynel Abidin Kılıç | Adnan Şahin | Aydın Erdem
06 Mart 2020

İslam Toplumu Millî Görüş’ün (IGMG) 9 yıldan beri sürdürdüğü Önden Gidenler programları çeşitli bölgelerde gerçekleştirildi. Programlarda, Avrupa’da ve İslam dünyasında Müslümanlara çeşitli alanlarda öncülük ve örneklik eden çok sayıda öncü Müslüman rahmet ve minnetle anıldı.

Bu sene, anma programlarına alınan isimler arasında kurucularımız ve IGMG eski başkanlarından Dr. Yusuf Zeynelabidin ile Osman Yumakoğulları ve uzun yıllar İrşad hizmetleri ile  meşhur olan Sefer Ahmetoğlu hoca da yer aldı. Ayrıca ilim alanında Müslümanlara yol gösteren alimler arasında yer alan son devir ulemasından Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır, İmam Zahid el-Kevseri, Prof. Dr. Muhammed Tayyib Okiç, Celaleddin Ökten, Gönenli Mehmed Efendi de özel olarak anıldı.

HOLLANDA

IGMG Güney Hollanda Bölgesi’nde düzenlenen Önden Gidenler programında IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün konuşmacı olarak yer aldı. Kemal Ergün, “Önden gidenler, Habil’in tarafında olmayı seçmişlerdir. Hakkın, adaletin, barışın, sevginin yanında olmuşlardır.” dediği konuşmasında, gelecek nesiller tarafından anılmayı hak eden insanların, “Hayra anahtar, şerre kilit” olduklarını dile getirdi. Önden Gidenlerin ayrıca, zalimlerin yanında olmadıkları gibi hakkı ve adaleti savunduklarını da anlatan Ergün, bir başka özelliklerinin de tevekkül sahipleri olduklarını söyledi.

Programda, Bölge Başkanı Mustafa Aktalan da, “Onları anmak tek başına bir anlam ifade etmez. Onları anlamak, örnek almak, verdikleri mücadeleyi hayatımızda tatbik etmemiz gerek.” dedi.

IGMG Kuzey Hollanda Bölgesi Haarlem Furkan Camii’nde yapılan Önden Gidenler programında da Kur’an Tilaveti, dualar ve sohbetler yapıldı.

Programa Genel Merkez IGMG Eğitim Başkanı Dr. Abdulhalim İnam, Bölge Başkanı Oktay Dalmaz, Bölge İrşad Başkanı Ali Kartal, Bölge Yürütme Kurulu Üyeleri, Şube Başkanları, Şube İmam ve Hatipleri ile cemaatin katıldığı programda, önden gidenlerin zor zamanlarda hak dine sahip çıkarak adeta ümmete yeniden yön veren ve yol gösteren insanlar olduğuna vurgu yapıldı.

AVUSTURYA06Avusturya Linz Bölgesindeki Önden Gidenler programına konuşmacı olarak Geylani Akan ve Bölge Başkanı Resul Koca katıldı.

Gelecek nesillere öncü olacak örnek şahsiyetlerin bugünkü nesillere verdiği önemli mesajlar olduğuna vurgu yapılan programda, ilim, cesaret, özgüven, fedakârlık, umutsuzluğa kapılmamak, ibadet ehli olmak konuları üzerinde durulurken Kur’an ve sünnet kaynaklı bir hayat sürmenin bu gibi örnek şahsiyetlerin özellikleri olduğu gündeme getirildi.

Hatip, Geylani Akan da önden gidenlerin örnek ve önder şahsiyetler olduklarını ve bunu hem yaşamları hem de söylemleri ile ortaya koyduklarını söyledi.

ALMANYA

IGMG Freiburg-Donau Bölgesinde yapılan Önde Gidenler programına IGMG Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Ateş, Hessen Bölgesinden Mehmet Ergün ve Bölge Başkanı Ahmet Arslan katıldı.

Büyük bir camia olarak IGMG’nin Müslümanlar için çok değerli hizmetler verdiğine işaret eden Mehmet Ateş, önden gidenlerin yaptığı gibi, önemli olan meselenin hayır ve iyiliklere çığır açma olduğuna dikkat çekti. Bu anma programlarının bir vefa gösterisi olduğuna dikkat çekilen programda, asıl vefanın gelecek nesillere yol gösterecek hizmetler olduğuna vurgu yapıldı.

IGMG Güney Bavyera Bölgesi de düzenlediği Önden Gidenler programı ile Müslüman öncüleri andı. Moosach camiinde yapılan programda, önden gidenlerin özellikleri ve bizlere bıraktıkları miras anlatıldı. Programda IGMG Tanıtma Başkanı Murat İleri ve Güney Bavyera Bölge Başkanı M. Tayyip Sayan konuşmacı olarak bulundu.

FRANSA

Mulhouse’da gerçekleştirilen Önden Gidenler Programında ise eğitimci Mehmet Baki Öztürk ile, IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve İrşad Başkanı Celil Yalınkılıç  yer aldı.

Lyon’da IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün’ün konuşmacı olarak katıldığı Önden Gidenler Programı düzenledi. Ergün, büyük bir minnetle anılan ve Müslümanlara öncülük yapan Müslümanların özelliklerinden birisinin Allah’a tevvekkül etmeleri olduğunu söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş