Bünyamin Akdemir
Toplum

İslam Din Dersi Öğretmenliği Öğrencilerine Özel Destek Semineri

Uluslararası Akademisyenler Birliği (ILM) Almanya’da sadece İslam Din Dersi Öğretmenliği bölümünü okuyan öğrenciler için özel eğitim seminerleri düzenledi.
20 Mart 2020

Geçen sene başlayan ve “İslam Din Dersi Öğretmenliği Destekleyici Eğitim Çalışması” başlığı ile devam eden seminerlerin bu yıl yapılan ilk bölümünde Almanya İslam Konseyi (Islamrat) Başkanı Burhan Kesici ile Berlin İslam Federasyonu Başkanı Murat Gül çeşitli alanlarda bilgilendirmelerde bulundu.

Seminerin ilk bölümünde Berlin İslam Federasyonu’nun hukuksal altyapısı hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, federasyonun 1980 yılındaki kuruluşundan günümüze kadar Berlin eyaletinde İslam din dersleri alanında yaşadığı tecrübeleri ve uzun yıllar süren hukuki mücadeleleri anlattı. İslam din dersi öğretmen adaylarının okulda öğrenciler tarafından sorulma ihtimali olan sorulara nasıl cevap verebilecekleri konusunda örneklendirmelerde de bulunuldu. Örneğin, “Allah var mı? Varsa neden göremiyoruz?” gibi sorularla sık sık karşılaşılabildiğini, bu tür soruların mantıken cevaplandırılmaları gerektiğini belirten Burhan Kesici ve Berlin İslam Federasyonu Başkanı Murat Gül cennet ve cehennem gibi ahirete ait konularda da çocuklara daha çok müjdeleyici bilgilerin verilmesi üzerinde durdu. Berlin İslam Federasyonu Başkanı Murat Gül, seminere katılan öğrencilere, Berlin eyaletinde İslam din dersi öğretmenlerin istihdamında izlenilen yöntemler hakkında bilgi verdi.

Berlin İslam Federasyonu bu alandaki tek yetkili kurum. Seminerin bir bölümünde ise Burhan Kesici, Almanya İslam Konseyi ile Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi’nin (Koordinationsrat der Muslime –KRM) tarihçesi, kurumsal yapısı ve ortak çalışmalarını anlattı. Kesici ayrıca, Almanya’nın Kuzen Ren Vestfalya Eyaletinde İslamî cemaatlerin dinî cemaat olarak tanınma sürecinde yaşanılanlar ile din dersi bağlamında devam eden davanın gelişimi ile ilgili de bilgilendirmede bulundu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş