Gündem

Başbakan Merkel’de Koronavirüs Şüphesi: Kendisini Karantinaya Aldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, cuma günü kendisine aşı yapan doktorun koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine evinde karantinaya girdi.
22 Mart 2020

Almanya Başbakanı Angela Merkel, cuma günü kendisine aşı yapan doktorun koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya girme kararı aldı.

Başbakan Merkel’in evinde karantinaya girdiği aktarıldı. Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Merkel’in koronavirüs testi pozitif çıkan bir doktorla irtibatı nedeniyle kendisini evinde karantinaya alacağını açıkladı.  Merkel’in ilerki günlerde düzenli olarak test yaptıracağı duyuruldu. Başbakan’ın işlerini de evden takip etmeye devam edeceği açıklandı.

Merkel Bugün Salgına Karşı Alınan Tedbirleri Açıklamıştı

Başbakan Merkel, bugün 16 eyalet başbakanı ile telekonferans yöntemi ile yaptığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunmuş, ülke genelinde temas yasağının yarından itibaren yürülüğe gireceğini açıklamıştı.

Merkel’in açıkladığı önlemler arasında, sosyal ilişkilerin asgariye indirilmesi, sosyal mesafenin en az bir buçuk metre olması, hane halkı dışında dışarıdan sadece 1 kişi ile sokağa çıkılabilmesi, restoranların evlere servis dışında kapalı olması, kuaförler gibi hizmet sektörlerinin kapalı tutulması yer alıyordu. Önlemlerin en az 2 hafta süre ile geçerli olacağını duyuran Merkel, ayrıca insanların evden sadece iş, alışveriş, sağlık, şahsi spor ve temiz hava almak için çıkabileceğini bildirmişti. 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş