Belçika
Gündem

“Hastanelerde Koronavirüsten Dolayı Yatanların Yarısı Türk”

Belçika'da Genk şehrinin eski Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çağlar, şehirde hastanelerde koronavirüs nedeniyle yatanların neredeyse yarısının Türk olduğunu belirterek vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı.
23 Mart 2020

Belçika’nın Genk şehrinin eski Belediye Başkan Yardımcısı Ali Çağlar,  sosyal medyadan yayınladığı bir video ile Belçika’da yaşayan Türk kökenli vatandaşlara seslendi. Genk ve yakınındaki Hasselt şehri hastanelerinde yatan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının neredeyse yarısının Türk olduğunu söyleyen Çağlar, Türkiye kökenlilere yetkililerin ikazlarını dinlemeleri uyarısında bulundu.

“Önlemlere Lütfen Dikkat Edin!”

Çağlar sosyal medya hesabından yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı: “Hastanede bulunan hastaların yaklaşık yüzde 50’si Türklerden oluşmaktadır. Ama bölgede Türkler nüfusun yüzde 10-20’sini oluşturuyor. Demek ki bizim Türk insanımız alınan önlemlere yeteri kadar dikkat etmiyor. İnsan sağlığı son derece önemli. Bu önlemlere lütfen dikkat edin. Tedbir bizden takdir Allahtan.” ifadelerini kullandı.

Belçika’da 88 Kişi Hayatını Kaybetti

Dünyada hızla yayılan koronavirüs salgını Belçika’da da etkisini gösterirken ülkede virüse yakalananların sayısı 3 bin 743’e yükselmişti. Ülkede 88 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybederken, iyileşenlerin sayısı da 350’ye ulaştı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş