Gündem

Islamrat Başkanı Burhan Kesici KRM’nin Yeni Sözcüsü Oldu

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi'nin yeni sözcüsü, İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici oldu. Kesici, görevi gelecek altı ay için üstlendi.
02 Nisan 2020
İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi’nin (KRM) yeni dönem sözcüsü 1 Nisan itibariyle İslam Konseyi (Islamrat) Başkanı Burhan Kesici oldu. Kesici, 6 aylık dönemlerle dönüşümlü bir şekilde yürütülen görevi gelecek 6 ay için devralmış oldu. Kesici, yeni göreviyle alakalı kısa bir açıklamada bulunurken, eski sözcü Zekeriya Altuğ’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Akabinde tüm dünyanın bir numaralı gündemi olan koronavirüs salgınıyla ilgili konuşan ve gelecek altı ayın Müslümanlar açısından kornavirüsün getirdiği meydan okumalarla geçeceğini belirten Kesici, “Biz Müslümanlar, toplum olarak bu zamanın en zararsız şekilde üstesinden gelmek için gereken her şeyi yapacağız.” diye konuştu. Toplanma yasağı nedeniyle camide cemaat ile namaz ve diğer faaliyetlerin yasaklandığını da ifade eden Burhan Kesici, “Bu, biz Müslümanlar için yepyeni bir tecrübe. Sanki evimizin bir yerini kullanamıyor gibiyiz.” ifadelerini kullandı.

İslami cemaatlerin bu sorunu dijital ortamlarda çözdüklerini belirten Kesici, eğitim hizmetlerinin video ve canlı yayınlarla sürdürüldüğünü ifade etti. Ayrıca Müslüman gençlerin, bulundukları bölgelerdeki yardım kuruluşlarıyla birlikte çalışmalar yürüttüklerini de ifade eden KRM’nin yeni Sözcüsü, bu gençlerin, risk grubunda olan vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılama konusunda destek sağladıklarını sözlerine ekledi. Kesici ayrıca bu süreci, kendilerini, değerlerini, yaptıkları ve yapmadıklarını gözden geçirmek için kullanacaklarını da ifade ederken, “Salgın hiç şüphesiz riskler taşıyor ama bu biz insanlar için kendimizi hatırlamak ve asıl meselelere dönmek için bir şans da olabilir.” diye konuştu.

Federal Hükûmet Ve Eyaletler, Dernekleri Bu Zor Zamanda Desteklemeli”

Korona kısıtlamaları nedeniyle normal şartlarda cuma günleri topladıkları yardımlardan mahrum olan derneklerin de maddi zorluk yaşadıklarını kaydeden Kesici, “Federal hükûmet ve eyaletler, dernekleri bu zor zamanda desteklemeli.” diye konuştu.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi Almanya’daki büyük Müslüman kuruluşlar DİTİB, İslam Konyesi, İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) ve Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) tarafından 2007 yılında kuruldu. Konseyde 2019 yılından beri ise Almanya’daki Faslılar Merkez Konseyi (ZRMD) ile Arnavut-İslam Birliği Merkezleri de (UIAZD) yer alıyor. Konseyi’nin sözcülüğü, altı ayda bir dönüşümlü olarak yürütülüyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş