Koronavirüs
Gündem

Baden-Württemberg’de Kovid-19 Tedbirleri Haziran Ayına Kadar Uzatıldı

Almanya’da, Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann, Kovid-19 kapsamında alınan tedbirlerin haziran ayının ortasına kadar uzatıldığını açıkladı.
03 Nisan 2020
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Almanya’da 1 Nisan 2020 tarihinde Başbakan Angela Merkel, Kovid-19 kapsamında alınan tedbirleri değerlendirmek ve gelecek adımları kararlaştırmak üzere eyalet başbakanları ile telekonferans yoluyla görüştü. Baden-Württemberg eyaletinde ise Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann bu görüşmede alınan kararları ve gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Başbakan, eyalet bünyesinde kararlaştırılan Kovid-19 virüsü tedbirlerinin 15 Haziran 2020’ye kadar uzatıldığını duyurdu. Kretschmann, Avusturya’da olduğu gibi bir maske takma zorunluluğunun, maskelerin tıbbi alanda şu an acil bir ihtiyaç olduğundan uygulanamayacağını ifade etti. Başbakan sözlerinin devamında eyaletteki hastanelerin kapasitesinin yakın zamanda tamamen dolacağını da vurgulayarak, halkına kimseyle iletişim kurmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

“Tehlike Geçti Demek İçin Bir Sebep Yok”

Bu durumun, tedbirlerin ne zaman ortadan kalkacağıyla alakalı yapılan tartışmaların da yersiz olduğunun altını çizen Başbakan, böyle bir tartışmanın olamayacağını söyledi. Merkel ve diğer eyalet başbakanları ile yapılan görüşme sonucunda “tehlike geçti” diyebilmemiz için bir sebep yok diyen Kretschmann, şu anki durumun ilk gün de olduğu gibi, hâlâ da ciddi olduğunu belirterek, çok acil bir durum olmadığı sürece dışarı çıkılmaması ve alınan tedbirlere sabırla uyulması gerektiğini söyledi. Başbakan, Paskalya Tatili sonrasında Başbakan Merkel ve diğer eyalet başbakanları ile tekrar bir durum değerlendirme görüşmesinin olacağını da belirtti ve en az nisan ayının ortasına kadar her eyaletin tedbirleri sürdüreceğini açıkladı. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş