Gündem

Hollanda’dan Almanya’ya Avrupa’da Bugün Ezan Sesleri Yükseldi

Avrupa’da bugün koronavirüs nedeniyle camiler kapalı olduğu için Müslümanlara moral olması için 50’den fazla camiye mikrofonla ezan okuma müsaadesi verildi. Avrupa'da birçok şehirde ezan sesleri yükseldi.
03 Nisan 2020

Koronavirüs (Sars-Cov-2 virüsü) salgını nedeniyle evlere kapanılan şu günlerde Müslümanlar açıktan okunan ezanlarla huzur buldu.Avrupa’da bugün çeşitli kuruluşlara bağlı olarak hizmet sunan yaklaşık 50 camide mikrofonla ezan okundu.

Hollanda’da Yaklaşık 40 Camide Açıktan Ezan Okundu

Hollanda’da bugün yaklaşık 40 farklı camide açıktan ezan okundu. Hollanda’nın en büyük camisi Hollanda İslam Federasyonu’na (NIF) bağlı Amsterdam Ayasofya Camii’nde de ezan sesleri yükseldi.

 

Hollanda İslam Federasyonu Kurumsal İletişim Başkanı Kenan Aslan da daha önce Camia’ya yaptığı açıklamada, “Hâlihazırda Rotterdam İskender Paşa ve Den Haag Mimar Sinan camilerimizde cuma vakti, Uden Süleymaniye Camii’nde cuma öğle ve ikindi vakitlerinde açıktan ezan okunuyor. Tüm camilerimize bir talimat göndererek ses sistemlerinin en kısa zamanda mikrofonla ezan okunmasına uygun hâle getirmelerini istedik. Gerekli alt yapılar tamamlandığında Hollanda’da daha fazla camiden açıktan okunan ezan sesini duymak mümkün olacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Cuma ezanı Rotterdam Noord.İskenderpaşa camii

Gepostet von Iskender_pasa_cemiyeti am Freitag, 3. April 2020

Hessen’de Raunheim ve Werzlar Camisi’nde De Ezan Okundu

Her cuma vakti ve her gün akşam ezanı okunması için izin alan  Hessen’de dört IGMG camiinde daha ezan okunması için müracaat yapıldı, izinlerin çıkması durumunda Hessen’de de açıktan ezan okunan cami sayısı artmış olacak. IGMG Hannover, Garbsen, Braunschweig, Goslar cemiyetlerinde de ezan okunuyor.

À Colmar comme tous les lieux de cultes sont fermés à cause du coronavirus et qu'il est formellement interdit de pratiquer les prières religieuses, c'est la première fois que l'appel à la prière des musulmans a été faite par haut-parleur. Malgré l'étonnement de la population colmarienne, celle-ci a appréciée ce moment solennel de l'appel à la prière du vendredi.Colmarda bir ilk Covid-19 virüsü nedeniyle tüm ibadethanelerin kapalı olduğu ve toplu bir şekilde ibadet etmenin yasak olduğu şu günlerde insanların moralini yüksek tutmak için colmarda ilk defa ezan dışarda okundu. Duyanların ilk önce şaşkınlıkla izlediği ve dinlediği bu olay sonrasında büyük bir takdir toplayan bu tutumun bu dan sonrada devam etmesini diliyoruz .ct

Gepostet von Colmar Tanıtım am Freitag, 3. April 2020

Öte yandan geçen hafta Fransa’da da Lyon’da açıktan okunan ezan sonrası bu hafta da Colmar ve Strazburg’da ezan sesleri yükseldi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş