Yazarlar

Şerleri hayra Dönüştüren Allah’tır

Yıllardır ezan sesine hasret kalan Avrupalı Müslümanlar için bu uygulamanın kalıcı olmasını temenni ederim.
03 Nisan 2020
Tüm insanlık son dönemde Covid-19 hastalığı ile mücadele ediyor. Pandemi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı on binli rakamlarla ifade ediliyor. Bu salgından fiziksel, sosyal, ekonomik veya psikolojik olarak etkilenmeyen hemen hemen yok. Bizler de hemen ilk günlerden itibaren gerek camilerimizde gerekse bölge ve eğitim merkezlerimizde aldığımız tedbirlerle bu salgınla mücadeleye destek oluyoruz.

Salgınla mücadelede Linz, Güney Hollanda ve Belçika bölgelerimiz yetkililere ihtiyaç duyulması hâlinde mekânı uygun olan camilerimizle sağlık sektörünün hizmetine hazır olduklarını duyurdu. Bulunduğumuz toplumun bir parçası olduğumuzu gösterme açısından önemli olan bu girişiminden dolayı bölgelerimizi tebrik ediyorum.

Ezan sesleri yükseldi

Avrupa’da koronavirüs nedeniyle tedirgin olan Müslümanları motive etmek amacıyla bazı camilerde mikrofonla ezan okunmaya başlandı. Hannover’de Hannover, Garbsen, Braunschweig ve Goslar olmak üzere 4 cemiyette; Rhein-Neckar-Saar Östringen Camii’nde belirlenen vakitlerde ezan okunması için izin alındı. Hollanda’da 4 camimizden, 3’ünde her cuma, 1’inde ise her cuma ve günlük öğle ve ikindi ezanı okunuyor. Fransa’daki Lyon Büyük Camii’nde 25 Mart’ta ilk kez akşam ezanı okundu, Endülüs Granada’da 500 yıl sonra ilk defa mikrofonla açıktan ezan sesleri yükseldi. Buradan yetkililere teşekkürlerimi iletirken, yıllardır ezan sesine hasret kalan Avrupalı Müslümanlar için bu uygulamanın kalıcı olmasını temenni ederim.

Camia TV ve camiahaber.com hayırlı olsun

Bu süreçte bizler de elbette fiziksel olarak bir araya gelemediğimiz insanlara hangi alanlarda nasıl daha iyi hizmet sunabileceğimizin istişaresini yaparak online çalışmalarımızı çok hızlı bir şekilde gerçekleştirdik. İdarecilerimiz online toplantılarını yaparken, eğitimler online platformlara taşındı.

20 Mart’ta ise uzun zamandır gönlümüzde ve gündemimizde olan bir çalışmayı uygulamaya koyarak Camia TV’mizin yayınlarına başladık. Her gün akşamları saat 19’da başlamak üzere özel gün ve gecelerde daha uzun süren yayınlarımıza başladık. Çok kısa bir sürede de irşaddan eğitime, aileye, sağlığa kadar farklı içeriklerdeki programlarla sizlerle birlikte olacağız. Bilhassa ramazan ayında dolu dolu programlarla seyircilerimizle buluşacağız. Camiahaber.com da yayınına 20 Mart itibarı ile başladı camia gazetemizin internet sitesini de tebrik ediyorum.

Zekât ve fitre dönemi

 Bizler için önemli bir zaman dilimi olan ramazan kapımızda, Hasene International derneğimizin öncülüğünde başlatılan Zekât ve Fitre Kampanyası da 1 Nisan’dan itibaren başlıyor. Her yıl binlerce hayra öncülük eden bu çalışmaya desteklerinizi bekliyoruz.

Pin It on Pinterest

Paylaş