Gündem

İspanya İslam Komisyonu Başkanı Koronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Koronavirüs salgınının Avrupa'da en çok etkilediği ülkeler arasında yer alan İspanya'da İslam Komisyonu Başkanı Riay Tatari, yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.
07 Nisan 2020

İspanya İslam Komisyonu Başkanı Riay Tatari, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

Suriye kökenli olan ve 1960’lı yılların sonunda geldiği İspanya’da uzun zamandır Madrid Merkez Camisi imamı ve İspanya İslam Komisyonu Başkanı olarak görev yapan 72 yaşındaki Tatari, Kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğü Madrid’deki bir hastanede yaşamını yitirdi.

İspanya’daki Müslüman toplumun en önemli liderlerinden biri olarak tanınan Tatari’nin ölümünden dolayı ülkedeki Katolik ve Musevi kurumlarıyla Madrid Başpiskoposu Kardinal Carlos Osoro Sierra başsağlığı mesajı yayımladı.

IGMG Genel Başkanı Ergün’den Başsağlığı Mesajı

Ayrıca Tatari’nin ölümü Avrupa’da Müslümanlar arasında da derin üzüntüye neden oldu. İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün de Tatari’nin vefatı ile ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. Ergün, “İspanya İslam Komisyonu Başkanı Riay Tatary Bakry beyefendinin koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm İspanya Müslümanlarına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Tatari ile hastaneye kaldırılan eşinin durumunun da ağır olduğu bildirildi.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş