Toplum

Almanya’da Hastanede Virüs Kapan Kronik Hastalığı Bulunan Burak, Kurtarılamadı

Almanya’nın Witten kentinde yaşayan kronik hastalığı bulunan 36 yaşındaki Burak Arı, hastanede kaptığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.
08 Nisan 2020

Almanya’da koronaviriüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ülkede yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bini geçerken, Witten kentinde 10 yıldır kalp ve akciğer rahatsızlığı bulunan 36 yaşındaki Burak Arı adlı Türk kökenli gencin hastanede kaptığı virüs nedeniyle yaşamını yitirmesi ailesini üzüntüye boğdu.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Arı, kronik rahatsızlığı nedeniyle Dortmund’da bir hastanede tedavi olduktan sonra taburcu oldu. 3 gün sonra ise hastaneden gelen telefon Burak’ın büyük korku yaşamasına neden oldu. Telefonda, Burak’la aynı odada kalan hastada koronavirüs tespit edildiği ve virüsün kendisine de bulaşmış olabileceği bildirildi. Bu telefondan yaklaşık üç saat sonra tekrar hastaneye giden Arı, tedaviye alındı. Genç, buradaki 10 günlük yoğun bakım sürecinden sonra ise daha fazla direnemedi ve hayata gözlerini yumdu.

Oğlum Telefondan Sonra Titremeye Başladı

Oğlunun vefatı ile büyük üzüntü yaşayan annesi ise hastanedeki ihmale tepki gösterdi. Acılı anne, “Oğlum hasteneden gelen telefonun ardından titremeye başladı. Saatler sonra ev doktorunu aradı. Doktor, onu İl Sağlık Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Müdürlük ise oğlunun hemen hastaneye gitmesini istedi.”dedi.

“Akıl alacak gibi değil”

Oğlunun Witten‘de bir hastaneye gittiğini ve koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirten anne, oğlunun durumu belliyken doktorların kendisini koronavirüslü hastayla aynı odaya almalarına anlam veremediğini söyledi. Acılı anne, “Akıl alacak gibi değil. Acımız büyük.” ifadelerini kullandı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş