Toplum

Almanya’da Küçük Şirketlere Yönelik Acil Yardım Paketi Dolandırıcılar Yüzünden Durduruldu

Almanya’da Kuzey Ren-Vestfalya eyaleti, dolandırıcıların sahte web siteleri açıp, acil yardım talebinde bulunan iş sahiplerinin bilgilerine illegal yollarla ulaşmaları sonucu acil yardım ödemelerini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.
09 Nisan 2020
Almanya'da Müslüman oktorlar

Almanya’nın koronavirüs vakalarının en çok bulunduğu ikinci eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya’da hükûmet, küçük şirketlere yönelik başlatılan acil yardımlarda ödemeleri geçici olarak durdurduğunu duyurdu. Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, geçtiğimiz salı günü sahte web sitelerin keşfedilmesinin ardından “dolandırıcılık suçu” gerekçesiyle hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi. Ayrıca Kriminal Dairesi (LKA) ile yapılan görüşmeler sonucu ödemelerin de durdurulması yönünde bir karara varıldığı açıklandı.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başbakanı Herbert Reul ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 3 bin 500 – 4 bin arasında iş sahibinin bu sahte web siteleri vesilesiyle dolandırıldıklarını belirtti. Bu da binlerce vatandaşın alması gereken yardımın (asgari 30 milyon euro) dolandırıcıların eline geçmiş olabilmesi anlamına geliyor.

“Sahte Siteler Arama Motorlarının Belirgin Yerlerine Yerleştiriliyor”

Öte yandan LKA’nın, oluşturulan sahte web sitelerin, arama motorlarının belirgin bölümlerine yerleştirildiğini ve sahte acil yardım talep formları oluşturulduğunu gözlemlediği belirtildi. Bu sahte formlar ile dolandırıcıların, kurbanların bilgilerine ulaştıklarını ve bu bilgileri illegal işlerde kullandıkları kaydedildi.

Küçük Şirketlere Acil Yardım Paketi

Acil yardım paketi, küçük şirketlere yönelik sunulan, vatandaşların bir defaya mahsus yararlanabildikleri bir hizmet. 30 Mart itibariyle başvuruların başladığı yardım paketine göre en fazla beş çalışanı olan iş sahiplerine üç ay için tek sefere mahsus 9 bin euro, 6 ila 10 arasında çalışanı olan iş sahiplerine ise 15 bin euro yardım sağlanıyor. Hükûmet, bu yardım paketi ile kriz nedeniyle mağdur olan iş sahiplerini bir nebze soluklandırmak istiyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş