Gündem

İngiltere’de Korona İle Mücadelede 9 Müslüman Sağlık Çalışanı Hayatını Kaybetti

İngiltere’de koronavirüsten hayatını kaybeden Müslüman doktorların sayısı 6’ya yükseldi. Ayrıca 3 Müslüman hemşire de görevi başındayken hayatını kaybetti.
09 Nisan 2020

İngiltere’de 8 bine yakın koronavirüs kurbanı arasında en az 15 sağlık çalışanı da yer alıyor. Vefat edenlerin 9’unu ise salgının ilk gününden itibaren mücadele eden Müslüman doktor ve hemşireler oluşturuyor.

Son olarak iki çocuk babası 53 yaşındaki Müslüman doktor Abdulmabud Chowdhury, 15 gündür tedavi gördüğü hastanede bugün vefat etti. Dr Abdulmabud, daha önce Başbakan Boris Johnson’u sağlık personeline yeterli koruyucu ekipmanın sağlanmadığını söylemiş ve bununla ilgili uyarılarda bulunmuştu. Chowdhury, Jonson’a gönderdiği mesajında sağlık çalışanlarının “hastalarla doğrudan temasta olduklarını” belirterek, “Diğerleri gibi bizim de bu dünyada ailemiz ve çocuklarımızla hastalıksız yaşama hakkımız var.” demişti.
Ülkede, Abdulmabud Chowdhury ile beraber hayatını kaybeden Müslüman sağlık çalışanlarının sayısı 9’a yükseldi.

“Müslümanlar, bir şeref listesini başlarının üstünde tutabilirler”

İngiltere’deki Müslümanların kurduğu sivil toplum kuruluşlarından olan Cordoba Vakfının Başkanı Enes el-Tikriti, yaptığı açıklamada, Müslümanların yaptığı fedakarlığa dikkat çekti. Tikriti, “Dünyanın dört bir yanından İngiltere’ye gelen Müslümanlar ve göçmenler, koronavirüs kurbanlarının hayatlarını kurtarmak için en iyilerimizi, en bilgililerimizi, en adanmışlarımızı, en onurlularımızı verdiğimizi ilan eden bir şeref listesini başlarının üstünde tutabilir.” ifadelerini kullandı.

İngiliz Profesör, geçmişte yapılan Müslüman karşıtı ifadelere dikkat çekti

Dışişleri Bakanlığına bir dönem İslamofobi konusunda danışmanlık yapan İngiliz Profesör Todd Green ise “(Başbakan) Boris Johnson’ın ‘İslam sorundur’ ve (eski Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı) Trevor Phillips’in ‘Müslümanlar bizim gibi değil’ dediği ülkede, Müslüman doktorlar başkalarını koronavirüsten kurtarmak için kendi hayatlarını tehlikeye atıyorlar.” açıklamasını yaptı.

Ülkede 24 Mart’ta doktor Habib Zaidi (76), 25 Mart’ta organ nakli uzmanı doktor Adil El Tayar (63), 29 Mart’ta kulak burun boğaz uzmanı Amged El-Hawrani (55), 1 Nisan’da da doktor Alfa Sa’adu (68), 2 Nisan’da da Mısır asıllı patoloji uzmanı 79 yaşındaki Prof. Dr. Muhammed Sami Shousha hayatını kaybetmişti. Walsall Manor Hastanesi’nde görev yapan 36 yaşındaki hemşire Areema Nasreen ile birlikte vefat eden Müslüman hemşirelerin sayısı da 3 olarak kayıtlara geçti.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş