Gündem

İtalya ve Malta Göçmen Gemisi Alan Kurdi’ye Gıda ve İlaç Göndermedi

Akdeniz’deki göçmenleri toplayan Alman göçmen kurtarma gemisi Sea Eye Alan Kurdi İtalya’nın gönderdik dediği, acil gıda ve ilaç yardımını almadığını açıkladı.
12 Nisan 2020
Resim: © Cédric Fettouche sea-eye.org

13 gündür Akdeniz’de karaya çıkma izni bekleyen Alman göçmen kurtarma gemisi Sea Eye Alan Kurdi gönderdiği imdat çağrılarına ne İtalya’dan ne de Malta’dan bir cevap gelmediğini açıkladı.

Alan Kurdi gemisinin kaptanı Bärbel Beuse internet sayfasından yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin önceki gün Avrupa Komisyonu yaptığı girişimler sonrasında İtalya’nın gemiye verdiğini açıkladığı gıda, ilaç ve yakıtın gelmediğini, 149 göçmen ile mürettebatın durumunun giderek kötüleştiğini açıkladı.

Roma’daki kurtarma koordine merkezinin imdat çağrılarına cevap vermek için bir gün beklediğini, ancak, yardımların gönderilmesi için Lampedusa ve Linosa adaları çevresine yardımı götürecek bot bulunmadığının bildirildiğini söyleyen kaptan Beuse, Malta kurtarma merkezinin ise, “Sakın ha, Malta’ya inmeye kalkışmayın” diye tehdit göndererek yardımları reddettiğini açıkladı. (ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş