Gündem

Maske Aksiyonuna Felçli Teyzeden Anlamlı Destek

“Maske Dikelim Destek Olalım” aksiyonu Avrupa çapında devam ederken, hiçbir karşılık beklemeden yapılan çalışmaya felçli olmasına rağmen destek olan Emine Şirin herkesi bu tür çalışmalara katkıda bulunmaya çağırıyor.
26 Nisan 2020

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınları Teşkilatı (KT) Fudul derneği ile ortaklaşa yürüttüğü “Maske Dikelim Destek Olalım” aksiyonu kapsamında onlarca Müslüman kadın binlerce maskeyi karşılıksız olarak dikerek ihtiyaç sahiplerine buluşturuyor. Aksiyona destek olan Düsseldorf’ta yaşayan yaşlı ve felçli Emine Şirin de diğer insanlara yardım edebilmenin mutluluğunu yaşayanlardan.

Maske Dikelim Destek Olalım aksiyonu kapsamında Düsseldorf’taki çalışmaları aktaran Düsseldorf KT Kurumsal İletişim Başkanı Tuba Kaya, “Bazı kurum ve kuruluşlar e-posta yazarak maske ihtiyaçları olup olmadığını sorduk, ilk olarak bir yaşlılar yurdundan 300 tane istenildi.  200 tanesi teslim edildi, dikimler devam ediyor, haftaya kadar kalanı da teslim edilecek. 60 tane Duisburg itfaiyesi için dikiliyor, itfaiyeden daha fazla talepte bulunuldu, onlar da dikilecek. Birkaç şubemizde birden maske dikimleri çeşitli kuruluşlar için devam ediyor.” dedi. Kaya, bölgede ayrıca bir kaç şubenin de Almanya’da maske kullanım zorunluluğu başlayacağı için üyelerine imsakiye ile birlikte birer maske hediye ettiklerini de ifade etti.

Kaya, “Çalışmamızı duyan felçli Emine teyzemiz ‘Ben de yardım etmek istiyorum ama dikiş dikemiyorum’ demiş. Bu yüzden dikilen maskelere lastiklerini geçiriyor. Bu aksiyondaki bu anlamlı destek bizi ayrıca motive etti.” şeklinde konuştu.

Camia’ya konuşan Emine Şirin ise “Kızım maske dikti, ben de ona yardım ettim, dikilen maskelerin lastiklerini geçirdim. Elimden gelen buydu. Sizler de yapın.” diyerek kadınlara aksiyona destek olma çağrısında bulunurken, çalışmada yer alanlar için de hayır dualarda bulundu.

Emine Şirin’in de destek verdiği Mönchengladbach Rheydt Şubesi Covid-19 hastalığı çıktığı ilk günlerden itibaren maske çalışmalarına başlamış ve ilk olarak camide eğitim gören öğrencilere maske ulaştırmışlardı.

Maske takma zorunluluğu aksiyona olan ilgiyi artırdı

Fudul derneği ve IGMG Kadınlar Teşkilatı tarafından “Maske Dikelim Destek Olalım” sloganı ile ihtiyacı olanlar için maske dikerek toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan yeni bir aksiyon başlatılmıştı. IGMG cemiyetleri sağlık kuruluşlarının yanı sıra bulundukları çevredeki yaşlı bakımevleri veya itfaiye gibi mercilerde maske ihtiyacı olup olmadığına dair bilgi alıyor. Akabinde maskeler üretilerek ilgili yerlere ulaştırılıyor.

Almanya’da genelinde 27 Nisan itibarıyla başlayacak olan maske takma zorunluluğu aksiyona olan talebi daha da artırırken, kadınlar maske taleplerini karşılayabilmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. (ik)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş