Dünya

Avusturya’da Irkçı Saldırılar Arttı

Müslümanlarla ilgili yasal sınırlamalar getiren Avusturya’da ırkçı saldırılar gittikçe artıyor. Geçen yıl 1950 saldırı tespit edildi. Saldırıların 355’i kamusal alanda gerçekleşti.
07 Mayıs 2020

Avusturya’da 20 yıldır ırkçı olayları rapor eden sivil toplum kuruluşu Irkçılık Karşıtı Çalışma ve Sivil Tepki (ZARA) derneğinin 2019 Irkçılık Raporu’na göre ırkçı saldırıların 355’i kamusal alanda meydana geldi.

İnternet ise, 1070 ile ırkçı saldırıların en yoğun bir şekilde yapıldığı alan oldu. Zara derneğine göre yazılı ve görsel basın ile siyasette de 33 ırkçı ve nefret içerikli söylem ve eylem tespit edildi.

Raporda, 20 yıldır yapılan çalışmalar ışığında, ırkçılık, nefret söylemi ve yabancı düşmanlığının gelişen teknolojiyle farklı platformlara yayılarak arttığına dikkat çekildi.

20 YILDA 18 BİNDEN FAZLA SALDIRI

Rapora göre, ülkede 2018’de 1920 ırkçı saldırı yaşanırken bu sayı 2019’da 1950’ye yükseldi.

Geçen yıl çalışma hayatında 59, eğlence ve hizmet sektöründe 199 saldırının yapıldığı Avusturya’da, ırkçılık karşıtı çalışmalar yürüten kişi ve kurumlara yönelik ise 66 ırkçı saldırı meydana geldi.

Son 20 yılda yaşanan 18 bin 90 ırkçı olaydan üçte biri mağdurların şikayetleriyle, geri kalanı ise üçüncü şahısların başvuruları sonucunda kayıtlara geçti.

EN ZOR ŞİKAYET POLİSLER ALEYHİNE

Yayınlanan ırkçılık raporuna göre Avusturya’da 2019 yılında güvenlik birimleri arasında 75 ırkçı olay vuku bulurken, devlet dairesi ve kurumlarda 93 olay tespit edildi.

Öte yandan, raporda, özellikle polisin yaptığı ırkçı uygulama veya saldırılarının cezalandırılmasının da çok zor olduğuna dikkat çekildi. Polisler aleyhine dava açmanın istisnai hallede mümkün olduğuna dikkat çekilen raporda, polisler aleyhine açılmak istenen davalardan vaz geçilmesinin tavsiye edildiği ifade edildi. (aa/ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş