Gündem

Almanya’da Türk Derneğine Molotof Kokteyli Saldırı

Almanya'nın Köln kentinde Türk Federasyonu Derneği'ne sabaha karşı 2 kişi tarafından molotofkokteyli saldırı düzenlendi.
12 Mayıs 2020

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Düren kenti Bierkesdorf semtindeki ülkücülere ait Türk Federasyonu Derneği’ne sabaha karşı molotofkokteyli saldırı düzenlendi.

Sabaha karşı 03.00 sularında gerçekleştirilen saldırı sonucu binada küçük çaplı yangın çıktı. Çevredekilerin müdahalesi sonucu yangın büyümeden söndürüldü.

Eylem 2 Kişi Tarafından Gerçekleştirildi

Görgü tanıklarının ifadesine göre, yüzleri maskeli 2 kişi tarafından iki molotofkokteyli atılarak gerçekleştirilen saldırı sonucu ölen ya da yararlanan olmadı.

Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes’in saldırıya uğrayan derneği gün içinde ziyaret edeceği öğrenildi. Köln Başkonsolosluğunca yapılan açıklamada da polis yetkilileriyle temasa geçilerek olayın faillerinin bir an önce yakalanmasının talep edildiği ve konunun sonuna kadar takipçisi olunacağı kaydedildi.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş