Toplum

Uçaklarda Orta Koltukların Boş Kalma Şartı Yok!

Avrupa Birliği, koronavirüs sebebiyle uçaklarda boş orta koltuk uygulaması yönünde bir karar almazken, bilet iade şartını da kaldırmadı. Bilet yerine uzun süre geçerli olacak seyahat kuponları öneren AB, hizmetlerin elektronikleşmesini istedi.
13 Mayıs 2020

Avrupa Birliği Komisyonu ulaşımın normale dönmesi için hazırladığı yönergede, koronavirüs yayılmasını azaltmak amacıyla uçaklarda orta koltukların boş bırakılması şarttı getirmedi. Komisyon Çarşamba günü yayınladığı yönerge ile, uçaklarda maske kullanımı ve hastane kalitesinde filtrelemeyi mecbur tuttu.

EU Ulaştırma Komisyonu Başkanı Adina Valean gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şu anda uçakların orta koltuklarının boş bırakılmasını tavsiye etmiyoruz. Zira, uçakların hava filtrelerinin hastane kalitesinde temiz hava sağladığını biliyoruz.” dedi.

Türkiye’nin en büyük iki hava yolu olan Türk Hava Yolları ve Pegasus da geçen hafta yaptığı açıklamada, orta koltukların boş bırakılmasının çözüm olmayacağına dikkat çekmişlerdi.

ELEKTRONİK CHECK-IN VE KONTROLLER

Avrupa Birliği Komisyonu, havayolları ile tren ve otobüs gibi bilet satışları ile ulaşım sağlayan şirketlere işlemlerini elektronikleştirme tavsiyesi yaptı. Havaalanlarında, giriş ve kontrollerle bagaj teslim ve geri alımında sosyal mesafe kuralına uyulmasına bunun için de kontrollerin elektronikleştirilmesini isteyen AB Komisyonu ulaşım trafiğinin normale dönmesi için herkesin dikkatli davranmasına vurgu yaptı.

BİLET İADE ŞARTI GEVŞETILMEDİ

Bu arada, koronavirüs sebebiyle, 12 Avrupa ülkesinin uçak biletlerinin iade edilmesi şartının kaldırılması yolunda yaptığı başvuru da kabul edilmedi. Ancak, komisyon havayollarından, yolcuların daha önceden aldıkları biletlerin karşılığında geçerlilik süresi uzun olan seyahat kuponları düzenlemelerini ve yolcuların bu şartları kabul etmelerini tavsiye etti.

Ulaşım uzmanları, AB Komisyonunun yaptığı ulaşım yönergesinin Alman Lufthansa ve İrlanda’lı Ryanair şirketlerinin isteklerinin büyük çoğunluğunu kabul etmiş olduğu belirtiyorlar.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş