Yazarlar

Camilerimiz Açıldı, Tedbirli Olalım

Uzun bir süredir hepimiz Kovid-19 salgının etkilerini en aza indirmek için alınan tedbirler nedeniyle zor bir süreçten geçiyoruz. Sabırla atlattığımız bugünlerde hizmetlerine ara veren camilerimizin tekrar açılması ve açıktan okunan ezanlar bizlerin yüreğine su serpiyor.
18 Mayıs 2020

Almanya’da camiler 9 Mayıs, Avusturya’da 15 Mayıs’ta, Norveç’te 8 Mayıs’ta yeniden açıldı. Hollanda’da ise camiler 1 Haziran’da açılacak. Avustralya’da ise hamd olsun iki camimizde ilk defa bu süreçte hoparlörden ezan okundu. İçinde bulunduğumuz salgın hastalık döneminde camilerde açılış öncesi bir dizi önlemin devreye sokulması da gerekli idi. Mekânın durumuna göre sınırlı sayıda kişinin cemaatle namazlara katılabilmesi, şahsi secceda ve teşbih kullanımı ve maske takılması gibi birtakım önlemler alındı.

Alışa geldiğimiz safların sık tutularak namaz kıldığımız günlerimize geri dönebilmemiz için biraz daha sabretmemiz gerekiyor. Bunun için de Kovid-19 ile mücadelede elzem olan kurallara hassasiyetle riayet edilmesi gerekiyor ki, salgın tamamen sona ersin bizler de eski düzenimize dönebilelim. Camilerimize yeniden bizleri kavuşturan Rabbimize hamd ederken, bu süreçte gösterdiği dayanışma ve hoşgörüden ötürü tüm Müslümanlara teşekkür ederim.

Bu süreçte Müslümanlar olarak çok önem verdiğimiz eğitim ve irşad faaliyetlerimize de ara vermedik, bilakis öncekinden de yoğun bir şekilde online olarak devam ediyoruz.

Son günleri ganimet bilelim

Barındırdığı müjdeler ve taşıdığı önem nedeniyle “On bir ayın sultanı” olan bir ramazan-ı şerifi daha geride bırakıyoruz. Peygamber Efendimiz bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni bu günlerde aramamızı tavsiye ediyor. Bizler de bu son günleri bir ganimet bilerek ibadetlerimize daha dikkat edelim, Kur’an ile hemhal olalım. Kur’an-ı okumak, anlamak ve yaşamak için ona sımsıkı sarılalım, mevcut imkânları değerlendirerek kısa süreli de olsa itikafa girerek bu sevaba nail olalım.

Kumanya ve zekâtlarla mazlumlara umut oluyorsunuz

Bizler hamd olsun her zamankinden farklı ancak her şeye rağmen güzel bir ramazan geçirdik. Hiç tanımadığımız yardıma muhtaç insanların sofralarını da Hasene kumanyaları ile doldurduk. Rabbim bizleri, bu ramazanda da binlerce sofrayı şenlendirmeye vesile kıldı. Ardından hemen başlayan zekât ve fitre kampanyası ile bu güzellikler devam etti. Bayram namazına kadar fitrelerimizi ve zekâtlarımızı mutlaka teslim edelim. Yardıma muhtaç olan binlerce insana daha fitre ve zekâtlarımızla umut olmaya devam edelim.

Pin It on Pinterest

Paylaş