Gündem

Bayramınız Mübarek Olsun!

İslam dünyası Ramazan Bayramına buruk bir sevinçle girdi. Başta Kabe ve Medine-i Münevvere olmak üzere pek çok cami ve mescitte bayram namazı kılınamadı.
24 Mayıs 2020
Avrupa'da Ramazan Bayramı Namazı pek çok şehirde geniş alanlarda kılındı. Resimde Wetzlar'da kılınan bayram namazı görülüyor.

İslam dünyası, koronavirüs salgını sebebiyle Ramazan bayramını buruk geçiriyor. Kabe ve Medine-i Münevvere’deki Mescid-i Nebevî başta olmak üzere dünyanın pek çok cami ve mescitde cemaatle Ramazan Bayramı Namazı kılınamadı. Kabe ve Mescid-i Nebevî’de sadece imam, müezzin ve bir kaç görevli namaz kıldı.

Kabe’de cemaatle bayram namazı kılınamadı

Avrupa ülkelerinde ise bir çok cami ve mescitlerde bayram namazı kılındı. Namazlar sosyal mesafe kurallarına uyularak ve maskeli olarak kılındı. Pek çok sehirde ise geniş meydanlarda namaz kılındı.

IGMG Genel Merkezinde de bayram namazı kılındı. Namaz Genel Merkezin büyük konferans salonunda kılındı.

Bayram namazı, IGMG Köln Bölge Merkezi bahçesinde kılındı

Namaz sonrası cemaati selamlayan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) “Birbirlerini Allah rızası için seven ve musafaha edip kucaklayan Müminlerin günahları, ağaçlardan dökülen yapraklar gibi dökülür.” Mealindeki hadisini hatırlattı ve şunları söyledi:

“Maalesef bir kaç aydan beri mescitlerimizde namaz kılamadık. Şimdi bu bayramda en azından bu şekilde namazımızı cemaatle kılabildik. Birbirimize hâlâ sarılıp kucaklaşamıyor, musafaha edemiyoruz. Cemaatle namaz kılmanın ve birbirimizi kucaklamanın ne adar büyük bir nimet olduğunu anlamak zorundayız. Başımıza gelenleri bir imtihan bilip, sabredip gerekli dersleri çıkarmalıyız.”

STADYUM ve PARKLARDA BAYRAM NAMAZI

Almanya’nın çeşitli kentlerinde ramazan bayramı namazı stadyum ve büyük park alanlarında kılındı.

Wetzlar’daki Müslümanlar bayram namazını IKEA park alanında kıldı. IKEA mobilya mağazası, pazar günü olması dolayısıyla kapalı olan park alanında namaz kılma isteklerini bildiren Wetzlar Fatih Camii yönetimine olumlu cevap verdi.

Wetzlar’daki bayram namazı başta İngiliz yayın kuruluşu BBC olmak üzere pek çok yayında haber olarak yer aldı.

Öte yandan, Mainz Barbaros Camii bayram namazını real süper marketin park alanında kıldı. Ramazan bayramı namazı Willich ve Herne kentlerinde ise stadyumlarda kılındı.

Açık alanda namaz kılan Müslümanlar kendi seccadelerini getirdiler. Maske kullanan Müslümanlar aynı zamanda sosyal mesafe kuralına da uydu.

Hanau stadyumunda kılınması planlanan bayram namazı ise, kentteki bir kilisede ayin sonrasında koronavirüs yayılması üzerine iptal edilmişti.

Balkanlarda bayram namazı

Afganistan’da cemaat dışarıyı tercih etti.

Endonezya’da bayram namazı

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş