Almanya
Toplum

Almanya’da Anaokulu Öğrencisi Hayatını Kaybetti: Şüpheli Öğretmen Tutuklandı

Almanya’nın Viersen şehrindeki anaokulunda bir çocuğun ölü bulunması ülkeyi dehşete düşürdü. Bir öğretmen, cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.
30 Mayıs 2020
@shutterstock

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Viersen şehrindeki anaokulunda yaşanan bir olay infiale yol açtı. Üç yaşındaki bir anaokul öğrencisinin soru işaretleriyle dolu ölümü sonrası, okulda öğretmenlik yapan 25 yaşındaki Sandra M., cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

“Şiddet Dolu Bir Saldırı”

Yerel medyada yer alan haberlere göre, Greta ismindeki çocuğun yaklaşık iki hafta önce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. Greta’nın yüzündeki kırmızı noktaların ise doktorların gözüne çarptığı, bunun nedeninin ise bu noktaların, şiddet dolu bir saldırı ve bununla beraber oksiyen yetersizliğinin habercisi olmaları olarak görüldüğü dile getirildi. Doktorlar durumu polise bildirirken otopsi raporu da doktorların şüphesini doğruladı. Rapora göre üç yaşındaki çocuğun kalbinin durduğu, beyninin yüksek derecede hasar gördüğü ifade edildi.

Son olarak Kriminal Dairesi olayı incelemeye aldı. Buna göre üç yaşındaki Greta’yı en son Sandra M’in gördüğü ortaya çıktı. Şüpheli öğretmenin küçük çocuğu öğle uykusuna götürdüğü, saat 14:45 sularında iş arkadaşlarını, Greta’nın nefes almadığı yönünde uyardığı kaydedildi.

Öğretmen İfade Sonrası Tutuklandı

Sandra M, polise verdiği ifadede, polisin çocuğun yüzündeki kırmızı noktaları görüp görmediğini sorması üzerine, gördüğünü belirtti. 25 yaşındaki öğretmen ayrıca o vakitlerde çocuğun yattığı odaya kendisinden başka kimsenin girmediğini de beyan etti. Ayrıca olay öncesi 15 dakikada bir Greta’yı kontrol ettiği kaydedildi. Polis için ise durumun açık olduğu ve çocuğun öğretmen tarafından öldürüldüğünde bir şüphe olmadığı kaydedildi ve ifadenin ardından öğretmenin tutuklandığı belirtildi.

Öte yandan Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Tönisvorst, Krefeld ve Kempen şehirlerinde yine Sandra M’in çalıştığı dönemlerde, üç ayrı anaokulunda da benzer olayların yaşandığı kaydedildi. Krefeld’de Sandra M.’nin meslektaşlarının yine üç yaşındaki bir çocuğu gözü dönmüş ve baygın şekilde buldukları belirtildi. Kempen’de ise iki yaşındaki bir çocuk, 2018-2019 yılları arasında dört defa acil servise götürülmek durumunda kaldığı ifade edildi. Fakat ne anaokulu yönetimi ne gençlik dairesinin ne de doktorların Sandra M.’den herhangi bir şüphe duymadıkları dile getirildi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş