Gündem

Mescid-i Nebevî Pazar Günü İbadete Açılıyor!

27 şubattan bu yana ibadete kapalı bulunan Medine’deki Mescid-i Nebevî, 31 Mayıs tarihinden itibaren kademeli olarak namaza açılıyor.
30 Mayıs 2020
Mescid-i Nebevî, 31 Mayıs pazar gününden itibaren kısmen ibadete açılıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle normalleşme adımlarını uygulamaya koyan Suudi Arabistan, Peygamber Efendimizin Medine’deki mescidini 31 Mayıs pazar gününden itibaren tekrar ibadete açıyor. Mescid-i Nebevî 27 şubat tarihinden itibaren salgın tedbirleri çerçevesinde kapalı tutuluyordu.

Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdullatif bin Abdulaziz Âl-i Şeyh Riyad’da yaptığı açıklamada Mescid-i Nebevî’nin ibadete açılacağını bildirdir.

KABE ŞİMDİLİK KAPALI KALACAK

Ülkedeki çeşitli camilerin salgın sonrası ibadete hazırlanmalarını denetlemek üzere çeşitli camileri ziyaret eden İslami İşler Bakanı Abdullatif bin Abdulaziz Mescid-i Nebevî’nin bir kısmının ibadete açılacağını, ilerleyen döneminde ise mescidin her tarafında namaz kılınmasının mümkün olacağını bildirdi.

Öte yandan, koronavirüsü tedbirleri kapsamında kapalı tutulan Mekke’deki camilerin açılışına ise müsaade edilmeyecek. Kabe’de Mekke’deki sağlık şartlarının düzelmesine kadar ziyaretlere kapalı kalacak.

Camileri denetleme sonrasına bir açıklama yapan Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdullatif bin Abdulaziz Âl-i Şeyh “Denetimlerimiz esnasına, camilerimizin iyi bir şekilde hazırlandıklarını tespit ettik. Sağlık bakanlığının tespit ettiği kurallar dahilinde, Mescid-i Nebevî de dahil, mescitlerimiz ibadete açılacak.” dedi. (ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş