Yazarlar

Meydanlardaki Bayram Namazı Hoşgörünün Göstergesi

Müslümanların bayram namazlarını kılabilmeleri için hoşgörü, anlayış ve dayanışma gösteren tüm yetkililere teşekkür ediyorum.
31 Mayıs 2020

Bu yıl her zamanki gibi bir bayram yaşayamasak da bir bayramı daha geride bıraktık. Müslümanlar olarak Ramazan Bayramı’na buruk bir sevinçle girdik. Zira başta Kâbe ve Medine-i Münevvere olmak üzere pek çok cami ve mescitte bayram namazı kılınamadı.

Avrupa’da ise bazı ülkelerde birçok camide, mescitte veya camilerin avlularında bayram namazı sosyal mesafe kuralı gibi Kovid-19’la mücadele kapsamında belirlenen kurallara uyularak, maskeli olarak kılındı. Kimi şehirlerde de futbol sahası veya büyük park alanları gibi geniş meydanlarda gerekli izinlerin alınmasının akabinde bayram namazı kılındı. Buradan bu zor süreçte Müslümanların bayram namazlarını kılabilmeleri için hoşgörü, anlayış ve dayanışma gösteren tüm yetkililere teşekkür ediyorum.

Bu günlerde bu güzelliklerin yanı sıra yine camilere tehdit ve hakaret mektubu veya fiziki saldırılar gibi maalesef artık bir klasik hâline gelen saldırıları da yaşamaya devam ettik. Ancak biz biliyoruz ki sayıları az olan bu grup insanlar asla bulunduğumuz ülkelerin hoşgörülü, insan haklarına ve inanç özgürlüğüne saygılı çoğunluklarını temsil etmemektedir.

İbadetlere devam

İslam dünyası çok özel bir dönem olan ramazanı geride bıraktı. Ramazanda edindiğimiz maddi manevi güzelliklere, ibadetlere, çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Ramazan ayının hemen peşinden gelen içinde bulunduğumuz şevval ayında altı gün oruç tutmak sünnet-i seniyyedir. Resûl-i Ekrem Efendimiz  ramazan orucunu tutup da, sonra onun ardı sıra, şevvalden altı gün daha oruç tutan kişinin bütün sene oruç tutmuş gibi sevap alacağını bizlere müjdelemektedir. Bizler bu müjdelere nail olmak için bu günleri âdeta birer ganimet bilip istifade etmeliyiz.

Ramazan ayı mali ibadetlerimiz açısından da dolu dolu olan bir dönemdi. Bu yıl Elhamdülillah zekât ve fitreler açısından da oldukça bereketli bir ramazan yaşadık. Zekât ve fitrelerimizi ihtiyaç sahiplerine iletmek ve kalıcı hizmetlerde kullanmak üzere Hasene International derneğine teslim ettik. Allah hepimizin zekât ve fitrelerini kabul eylesin. Bu kampanyaya her yıl olduğu gibi tüm samimiyetiyle destek olan tüm Müslümanlara teşekkür eder, Hasene derneğine ve çalışmada yer alan kadın erkek, genç yaşlı herkese şükranlarımı sunarım.

Bu ayda perçinlediğimiz sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanındaki alışkanlıklarımıza devam edelim. Vakit Kovid-19 pandemisi nedeniyle hizmetlerine ara veren ve cemaatin direk desteğinden mahrum kalan camilerimize destek olma vaktidir.

Pin It on Pinterest

Paylaş