Gündem

Sunexpress’in Türkiye Uçuşları Yolcusuz Başlıyor!

Koronavirüs salgını sebebiyle duran Avrupa-Türkiye hava ulaşımı Sunexpress’in özel uçuşları ile yarından itibaren başlayacak. Ancak Sunexpress uçakları Avrupa’dan yolcu almayacak. 
02 Haziran 2020
Sunexpress@Shutterstock

Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler, Türkiye’ye seyahat kısıtlamalarının kalkmasını heyecanla bekliyor. Türk Hava Yolları’nın (THY) Almanya başta olmak üzere bazı ülkelere hava yolu ulaşımını açacağını ilan etmesine rağmen, belirsizlik hâlâ sürüyor.

Türk Hava Yolları-Lufthansa ortaklığı olan Sunexpress ise Almanya uçuşlarına 3 Haziran’daki özel uçuşları ile başlayacak. Ancak Sunexpress’in Almanya’dan Türkiye’ye giden uçuşlarına yolcu kabul edilmeyecek. Sunexpress’in internet sayfasından yaptığı duyuruya göre Türkiye’den Almanya ve Avusturya’ya planlanan söz konusu özel uçuşlarda sadece Türkiye’den çıkış yapan yolcular taşınacak. Yürürlükte olan seyahat yasağı gereği Almanya ve Avusturya’dan Türkiye’ye girişlere Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından bir sonraki bildirime kadar izin verilmediği için, Sunexpress uçakları Avrupa’dan Türkiye’ye uçarken yolcu almayacak.

Sunexpress’in 3-4 Haziran’daki uçuşları şöyle:

03 Haziran, Düsseldorf’tan Adana, Antalya, 4 Haziran’da ise, Ankara, İzmir uçuşları olacak. 4 Haziran’da ayrıca Münih İzmir, ve Stuttgart Ankara uçuşları yapılacak.

Pegasus 15 Haziran’da Başlıyor

Türkiye’nin en büyük özel havayolu Pegasus da 15 hazirandan itibaren yurt dışı uçuşlarına başlayacak. Pegasus’un da detaylı bir uçuş planı açıklaması bulunmuyor.

Öte yandan Avrupa Birliği’nin, birlik ve Avrupa Ekonomik Alanı arasındaki seyahat kısıtlamasını kaldırmasına rağmen özellikle bölge ile yoğun bir hava trafiği bulunan Türkiye gibi ülkelerle ilgili her hangi bir karar açıklamaması da Türkiye uçuşları hakkında bilgi alınmasını zorlaştırıyor. (ib)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş