ALMANYA
Gündem

Almanya’da Çocuk Parası: 300 Euroluk “Çocuk Bonusu”ndan Kimler Faydalanacak?

Alman hükûmeti yeni teşvik paketi kapsamında ailelere çocuk başına 300 Euro bonus vereceğini duyurdu. Peki bu bonus ailelere ne zaman ve nasıl ulaştırılacak? Detaylar haberimizde.
04 Haziran 2020
Almanya'da çocuk parası açıklamaları gündemde.

Almanya’da çocuk parası konusunda olumlu gelişmeler yaşanıyor. Almanya’da dün akşam hükûmetin 130 milyar euroluk yeni teşvik paketi üzerinde anlaşması sonrası çocuk başına bir defaya mahsus 300 euro bonus verileceği duyuruldu. Peki bu bonus ailelere ne zaman ve nasıl ulaşacak? Camia sizin için araştırdı.

Çocuk Parası Hakkı Olan Her Aile Bonustan Yararlanabilecek

Yaptığımız araştırmaya göre, çocuk parası hakkı olan her aile bir defaya mahsus 300 Euroluk bonustan yararlanabilecek. Bonusun ödemesinin ise çocuk parasıyla birlikte gerçekleştirilmesi bekleniyor. Aile Bakanı Franziska Giffey, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, bu miktarın 3 aylık 100’er Euro olarak ödeneceğini ifade etti. Bu, başka bir ifadeyle ise ailelerin herhangi bir başvuruda bulunmasının gerekmeyeceği anlamına geliyor.

Yakın Zamanda Ödenmesi Tahmin Ediliyor

Bonusun banka hesabına ne zaman yatacağı ise henüz kesinleşmiş değil. Uzmanlar ise bunun yakın zamanda gerçekleşeceğini tahmin ediyor. KDV’nin düşürülmesi gibi diğer korona yardımlarının temmuz ayı başında gerçekleştirilecek olması nedeniyle, çocuk bonusunun da aynı zamanda ödeneceği tahmin ediliyor.

Öte yandan bu yardımın hükûmete toplam 4,3 milyar Euro’ya mal olacağı kaydedildi.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş