ALMANYA
Gündem

Almanya’da 2019 Yılında 5 Bin 180 Çocuk Kayboldu

Almanya’da 2019 yılında 14 yaşından küçük toplam 5 bin 180 çocuğun kayıp olarak arandığı bildirildi. 
05 Haziran 2020

Almanya’da her sene binlerce çocuk kayboluyor. Birçok durumda bir kaç hafta içerisinde çocuklara ulaşılıyor, fakat bazen yıllar boyu haber alınamıyor. 2019 senesinde ise 14 yaşından küçük tam 5 bin 180 çocuğun arandığı bildirildi. Bunların arasında, kaldıkları yerlerden defalarca kaçıp, sene boyu bir kaç defa kayıp olarak bildirilen çocukların da bulunduğu kaydedildi.

Debbie S. –13 Şubat 1996’dan Beri Kayıp

Düsseldorf’ta yaşayan ve 8 yaşında olan Debbie, 13 Şubat 1996 tarihinde okul çıkışından sonra bir daha görülmedi. Düsseldorf Polisi’nden Dietmar Wixfort konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Problem şu ki herhangi bir olay yeri mevcut değil.” diye konuştu. Normalde bir olay yerinin fail hakkında ip uçları verdiğini ifade eden Wixfort, bunların hepsinin Debbie olayında eksik olduğunu ifade etti.

Leonie G. – 22 Temmuz 2016’dan Beri Kayıp

Yine aynı şekilde Leonie adlı 15 yaşındaki bir kız çocuğu, 22 Temmuz 2016 tarihinden beri aranıyor. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Remscheid şehrinde yaşayan Leonie, şahitlerin ifadelerine göre, bir adam ile bir arabaya bindi ve bunun ardından kayıplara karıştı. Halası Melanie Petrick konuyla ilgili, “Leonie’nin başına bir şey geldiğini düşünüyorum. Ben, onun kaçtığını düşünmüyorum” diye konuştu.

“Bu gibi olaylar kamuoyunda ön planda tutulmalı”

Düsseldorf Polis Memuru Dietmar Wixfort ise sözlerinin devamında, “Bir çocuğun arkasından üzülmek zaten çok kötü bir durum. Fakat çocuğa ne olduğunu hiç bir şekilde bilmemek, gerçekten en kötü durum olsa gerek.” diye konuştu. Wuppertal Polis Memuru Stefan Weiand ise konuyla alakalı, “Bu gibi olaylar kamuoyunda ön planda tutulmalı. Bu, kayıp kişilerin uzun bir zaman sonra bile bulunma şansını artırıyor.”(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş