Gündem

Avrupa Milletvekilleri: “Avrupa’daki Irkçılık İtiraf Edilmelidir”

Yeşiller ve Sosyal Demokrat gruba bağlı 118 milletvekili AB Komisyonu başkanına bir mektup göndererek, AB’nin ırkçılığa karşı güçlü ve kararlı bir duruş sergilemesini istedi.
08 Haziran 2020
@MonicaSemedoLux

Avrupa Parlamentosu’nun 118 Milletvekili, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e bir mektup göndererek, komisyonun Avrupa’daki polis vahşetini kınamasını istedi.

Aralarında Dr. Pierrette Herzberger-Fofana, Alice Kuhnke, İsmail Ertuğ, Monica Semedo, Maria Soraya Rodriguez gibi çoğunluğu Yeşiller ve Sosyal Demokrat gruba bağlı 118 Avrupa Milletvekili yaptıkları çağrıda, “Toplumlarımızda yeşeren ırkçılığa ve siyah ve kahve renkli insanlara yapılan polis vahşetine ve bunu yapan polislerin neredeyse hiç ceza almamasına karşı artık daha fazla sessiz kalamayız.” dedi.

Renkli insanların hayatını soyan polis vahşeti ve sistematik ırkçılığın sadece Amerika Birleşik Devletlerine has olmadığı ifade edilen mektupta, Avrupa Birliği kurumlarının bulunduğu Brüksel’de dahi daha Nisan ayının 10’unda 19 yaşındaki Fas asıllı Adil C.’nin öldürülmesi ile ayrıca Fransada Nisan ve Mayıs aylarında öldürülen Muhammed G. ile Sabri’nin öldürülmesi örnekleri verildi.

AYRIMCILIKLA MÜCADELE YASASI ACİL ÇIKSIN

Milletvekilleri, komisyondan 12 yıldır sürüncemede bırakılan ayrımcılıkla mücadele yasasının çıkarılması da istedi. “AB, ırkçılığa karşı güçlü ve kararlı bir duruş sergilemekte kesinlike tereddüt göstermemeli.” denilen mektupta ilave olarak, ABD Başkanı Donald Trump’ın kışkırtıcı açıklamalarının kınanması da istendi.

Avrupa’daki polis vahşetinin itiraf edilmesini ve kınanmasını isteyen mektupta bir de Avrupa’daki yapısal ayrımcılıkla mücadele amaçlı anti-rasizm zirvesi toplanması çağrısı yapıldı.

Avrupa Milletvekillerinin AB Komisyon Başkanı von der Leyen’e gönderdikleri mektup.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş