TÜRKİYE
Gündem

“Yurtdışından Gelenlere Karantina Uygulaması Kaldırılıyor”

Tourexpi GmbH Genel Müdürü Hüseyin Baraner, Camia’ya yaptığı açıklamada, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. Baraner, yurtdışından gelenler için karantina uygulamasının kaldırılacağını söyledi.
10 Haziran 2020

Tourexpi GmbH Genel Müdürü Hüseyin Baraner, Camia’ya yaptığı açıklamada, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir görüşme yaptığını ve Bakan Ersoy’un, yurtdışından gelenler için karantina uygulamasının kaldırılacağını söyledi. Genel Müdür, “Türkiye Cumhuriyeti bugünden itibaren yurtdışından gelen vatandaşları karantina altına almayacak. Ne izolasyon var ne de karantina, bu kesin.” ifadelerini kullandı. Baraner, bu konu ile ilgili yarın bir açıklama yapılmasının beklendiğini söyledi.

“Bu süreçte söz hakkı Bilim Kurulu’nundu”

Hüseyin Baraner, bu süreçte karışılıklar olduğunu ve zor bir süreç geçildiğini de sözlerine eklerken, “Bu süreçte söz hakkı Bilim Kurulu’nundu. Bazı şeyler aksadı. Bilim adamları son dakikaya kadar son netice çıkana kadar beklettiler. Ölçümler yapıldı, testler yapıldı, ortalamalar alındı.” dedi. Bilim Kurulu’nun mevcut durumda karar noktasında tüm bakanlıkların üzerinde olduğunu da belirten Baraner, “Sonuçta Bilim Kurulu’nu, kimse zorlayamıyordu. Bilim Kurulu, sınırları aç dediği zaman açmak, kapat dediği zaman kapatmak zorundasınız.” dedi.

Tourexpi GmbH Genel Müdürü Hüseyin Baraner (solda) – Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy (sağda)

Baraner’den Avrupa’daki Vatandaşlara Çağrı: “Kimse çekinmesin Türkiye’ye gelsinler!”

Baraner son olarak Avrupa’daki Türklere yönelik çağrısında, “Kimse çekinmesin. Türkiye’ye gelip, Türkiye’yi gezsinler. Koskoca anadolu onları bekliyor, sorun yok.” dedi.

Konu ile ilgili bugün konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Biz, Avrupa’dan farklı olarak şunu yapmak istiyoruz, yurt dışından gelen bütün vatandaşları sağlık taramasından geçirmek istiyoruz. Bütün vatandaşlarımızın dolayısıyla ateşlerine bakılmış olacak. Biz, herhangi bir semptomu olup olmadığını da bilmek istiyoruz. Eğer hastalık bulgusu varsa, ateş yüksekliği söz konusu ise en ufak bir şüphemiz olması durumunda biz gerektiğinde hastanede tedavisini planlıyor olacağız.”dedi.

Öte yandan SunExpress, Almanya – Türkiye uçuşlarını bugün itibariyle başlatmıştı. İzmir, Antalya gibi büyük şehirlere bugün itibariyle Düsseldorf, Frankfurt ve Almanya’nın diğer yine büyük şehirlerinden seferler düzenlenmişti. Anadolu Jet de bugün yaptığı yazılı açıklamada, yarın itibariyle uçuşlara başlanacağını ilan etti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş