AVRUPA
Gündem

Avrupa’da Düğün Salonları Büyük Zararla Karşı Karşıya

Avrupa’da düğün sezonun en yoğun olarak yaşandığı mart, nisan ve mayıs aylarına denk gelen salgın nedeniyle düğün salonları büyük zararla karşı karşıya.
11 Haziran 2020
@Shutterstock

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle birçok ülkede mesafe kuralı uygulaması getirildi, toplu etkinlikler iptal edildi. Salgından en çok zarar gören sektörlerden biri de düğün sektörü oldu. Salgın nedeniyle birçok ülkele düğünler iptal edildi, yeni bir yuva hayali kuran gençler de bu hayallerini salgın sonrasına ertelemek zorunda kaldı. Düğün sezonun en yoğun olarak yaşandığı mart, nisan ve mayıs aylarına denk gelen salgın nedeniyle düğün salonları da büyük zararla karşı karşıya. Salgın sonrası gelinlikçilerden kuyumculara kadar bu sektörde çalışan binlerce kişi de mağdur oldu. Düğünlerden ekmeğini kazanan kameraman ve fotoğrafçılar da salgının bir an önce geçmesini bekliyor. Düğünler yeniden yapılmaya başlansa bile, birçok önlemin alınacağı, eski düğünlere yeniden dönmenin uzun zaman alabileceği belirtiliyor.

Almanya’da bir düğün salonu işleten İlhami Kızıl, Camia’ya yaptığı açıklamada, haziran ve temmuz ayları gibi izin sezonlarında bile salonlarının normalde dolu olduğunu dile getiren Kızıl, “Ne yapacağımızı bilmiyoruz şu anda. Sadece bekliyoruz.” diye konuştu.

“Yüzde yüz dolayında bir etkilenme söz konusu”

Diğer bir düğün salonu işletmecisi Şuayip Güney ise yaptığı açıklamada, salgından özellikle en çok etkilenen sektörlerin başında düğün salonlarının geldiğini ifade etti. Yüzde yüz dolayında bir etkilenme söz konusu olduğunu belirten Güney, “Şu ana kadar ağustos sonuna kadar yapmış olduğumuz anlaşmaların hemen hemen yüzde yüzünü iptalle karşı karşıya kaldık. Bir kısmını öteledik ama bir kısmını apırlıklı olarak iptal etmek durumunda kaldık.” diye konuştu.

Öte yandan Türkiye’de düğün salonlarının 1 Temmuz’dan, nikâh salonlarının ise 15 Haziran’dan itibaren açılacağı duyuruldu.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş