Almanya
Gündem

Mesafe ve Mangal Yasağına Uymayanlara 500 Euro’ya Kadar Ceza Kesilebilecek

Almanya’nın Başkenti Berlin’de 28 Mayıs tarihinde Kovid-19 salgını tedbirleri gevşetilse de, sosyal mesafe kuralına ve mangal yasağına uymayanlara para cezası uygulanmaya devam ediyor.
12 Haziran 2020
Berlin@Shutterstock

Almanya’nın Başkenti Berlin’de Kovid-19 salgını sebebiyle alınan tedbirler ve kural ihlali sebebiyle ödenmesi gereken para cezaları 28 Mayısta alınan kararla gevşetilmişti. Bu kararla birlikte restoranların açık olduğu süreler uzatılmış, spor salonları açılmış ve yürüyüşlere de izin verilmişti. Bu kapsamda bazı para cezaları kaldırılmış bazıları ise tekrar uyarlanmıştı.

Sosyal Mesafe ve Mangal Yasağı Devam Ediyor

Alınan bu kararlara rağmen, özellikle sosyal mesafe kurallarına uymayanları 25-500 Euro arasında para cezası bekliyor. 1.5 Metre olarak ifade edilen sosyal mesafe kuralına kapalı veya açık alanda uymayanlara kesilebilecek olan bu ceza haricinde açık alanda mangal yakanlara da 25-500 Euro arasında para cezası kesilebilecek. Açık alanda yalnız başına, eşle birlikte veya ev sakinleri ile buluşup bir araya gelinebilecek. Ev sakinleri olmayanlara ise mesafenin korunması gerekiyor. Aksi takdirde 10-100 Euro arasında para cezası uygulanabilecek.

Hijyen kurallarına uymayan işletme sahiplerine ve etkinlik düzenleyenlere ise 250-5000 Euro arasında ve işçilerin maske takmaması durumunda ise bu cezaya ek olarak 10-100 Euro para cezası kesilebilecek. (ala)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş