Toplum

Hayır Çarşılarında Yeni Dönem: “Alo Kermes!”

Kovid-19 salgını nedeniyle hayır çarşıları düzenleyemeyen camiler “Alo Kermes” düzenleyerek evlere servis sunuyor.
15 Haziran 2020
Viyana İslam Federasyonu Bad Vöslau Cemiyeti’nin düzenlediği Alo Kermes afişi @ sosyal medya

Hayır çarşıları pek çok cami için cemaatin bir araya gelerek hoşça vakit geçirmesinin yanı sıra önemli bir gelir kaynağı da oluşturuyor. Kovid-19 salgını nedeniyle hayır çarşıları düzenleyemeyen camiler de çareyi “Alo Kermes” düzenlemekte buldu.

Viyana İslam Federasyonu Bad Vöslau Cemiyeti’nin düzenlediği evlere servis usulüyle düzenlediği hayır çarşısı büyük ilgi gördü. Bad Vöslau Cemiyeti bu süreçte aksayan cami hizmetlerini nasıl tekrar canlandırabiliriz düşüncesiyle böyle bir çalışma başlattıklarını belirtti.  Manevi hizmetlerin online sohbetlerle, Camia TV programlarıyla devam ettiğini ve cemiyette ilgi gördüğünü kaydeden Cemiyet Başkanı Yakup Geçgel “Camimizin yönetimindeki arkadaşlarımızla online toplantımızda bu süreçte neler yapabileceğimizi düşündük ve neden böyle bir çalışmayı da yapmayalım dedik.” şeklinde konuştu.

Tüm kurallara uyuldu

Yakup Geçgel şunları aktardı: “Camimizi hem maddi yönden desteklemek hem de camiye tabiri caizse canlılık getirmek amacıyla, cemaatimiz için salgın nedeniyle öngörülen şartlara uygun olarak bir hayır çarşısı yapalım dedik. Hazır paketler hâlinde, ikili yakın temasa girmeden mesafeyi koruyarak sipariş üzeri olan bir hizmet sunduk. Saat 10’dan itibaren siparişleri almaya başladık.  6-7 Haziran tarihlerinde iki gün olarak yaptığımız çalışmada, saat: 13.00-21:00 arasında camimizin 10 km çevresine hizmet sunduk. 10 avro taban fiyatı ile evlere teslim yaptık. Cemaatimizden oldukça ilgi gördük. Direk camimize gelerek alanlar da oldu. Hedeflediğimiz sayının iki katı bir kitleye ulaştık. Camimize mensup kadınlar bir gün önceden tatlılarımızı hazırladı, gerisini erkek cemaatimiz üstlendi.”

İnsanların kovid-19 kurallarına uymasının da çok ilgilerini çektiklerini belirten Geçgel, “bu da bizim cemaatimizin disiplinini gösteriyor.” dedi.  Caminin whatsapp grupları ve sosyal medya hesabı üzerinden duyurusunu yaptığı çalışma diğer cemiyetlere örnek oldu.

Viyana İslam Federasyonu Bad Vöslau Cemiyeti’nin düzenlediği evlere servis usulüyle düzenlediği hayır çarşısı büyük ilgi gördü

Diğer camilere de örnek oldu

Alo Kermes çalışmasını yapan bir başka cami de IGMG Kuzey Bavyera Bölgesi Hersbruck Şubesi oldu. Sosyal medyadan duyuru yapan cemiyet  çalışmayı bir gün olarak yaptı.  Şube Tanıtma Başkanı  Osman Gündoğan Viyana İslam Federasyonu Bad Vöslau Cemiyeti’nin ilanını görerek onlardan ilham alarak çalışmayı gerçekleştirmeye karar verdiklerini söyledi. 120 kişi telefonla sipariş verirken, toplam camiye gelip sipariş alanlarla 1000 kişiye ulaşıldığını belirten Gündoğan, “Camiimize ciddi anlamda maddi katkı sağladık. Daha da önemlisi uzun zamandır bir araya gelemeyen cemaatimiz sosyal mesafe kuralına uyarak kısıtlı da olsa bir araya gelebildi. Hersbruck şubesi olarak ustabaşımız ve aynı anda eğitimci olan Cesur Kunduz kardeşimizin katkısı büyük oldu.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş