Toplum

Avrupa’nın En Büyük Külliyesi Fransa Eyyup Sultan Camii Desteklerinizi Bekliyor

İnşaatı tamamlandığında Avrupa’nın en büyük cami ve külliyesi olacak olan Fransa'nın Strazburg kentindeki Eyyub Sultan Camii'nin inşaatına destek için bugün bir program yapılacak.
26 Haziran 2020
Fransa Eyyup Sultan Camii ve Külliyesi tamamlandığında Avrupa'nın en büyük külliyesi olacak.

Fransa’nın Strazburg kentinde 2018’de yapımına başlanan İslam Toplumu Millî Görüş Eyyup Sultan Camii’nin inşaatının tamamlanabilmesi için bugün bir yardım kampanyası yapılacak. Etkinlik çok özel konuklarla Avrupa saati ile 20:00’da külliye şantiyesinden Abdülkadir Ali Demir’in sunumuyla canlı yayınlanacak.

Etkinlik gmeyyubsultan etiketli Facebook ve YouTube kanallarından izlenilebilecek. Programda külliyeye destek için manevi değeri yüksek tarihî kıymet taşıyan nadide eserler ve aynı zamanda Kayserili bir işadamı tarafından projeye hibe edilen lüks bir villanın da satışı bağışçılara arz olunacak. Online bağışlar http://sadaka.eyyubsultan.fr/ linki üzerinden yapılacak. Bağışçılar ayrıca Fransa Eyyub Sultan Camii için  7/24 hizmet sunan +33 3 88 40 24 86  numaralı whatsapp hattına da ulaşarak bağışlarını yönlendirebilirler.

Camiyle ilgili paylaşımlar ise  #AvrupanınEnBüyüğü #foreyyubsultan #MosqueeEyyubSultan hashtagleri kullanılarak yapılıyor.

Belediye ve Valilik Desteği

Camia’ya konuşan Doğu Fransa Bölge Başkanı Eyüp Şahin “Öncelikle böyle büyük bir külliyenin yapımını bizlere nasip eden Yüce Rabbimize hamdederim.  İlk günden bugüne kadar bizi mahzun bırakmayan her daim maddi-manevi desteklerini esirgemeyen çok kıymetli bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Allah’ın izni ve yardımıyla, Müslüman kardeşlerimizin bağışlarıyla külliyemiz yükseldi ve daha da yükselmeye devam edecek, özellikle son günlerde külliyemiz dünya Müslümanları tarafından ilgi odağı hâline geldi, yaptığımız canlı yayınlara katılarak projemize bilfiil destek veren ünlü isimlerden bunu anlamak mümkün.” dedi.

Müslümanların yanı sıra Strazburg valiliğinin ve belediyesinin de yanlarında yer almasının ve aktif olarak külliye yapımına destek vermelerinin ayrıca kendilerini sevindirdiğini belirten Şahin, yetkililerin  “Bu külliye bitene kadar biz elimizden geleni yapacağız.” demelerinin çok manidar olduğunu vurguladı.  Şahin şöyle devam etti: “Camia haber vesilesiyle bu satırları okuyan tüm kardeşlerimize sesleniyorum ve gelin, Avrupa’nın merkezinde inşa edilen bu büyük eserde sizin de bir payınız olsun.”

Kadınlardan da Fransa Eyyup Sultan Camii ve Külliyesine Tam Destek

IGMG Kadınlar Teşkilatı Doğu Fransa Bölge Başkanı Havva Turhan ise kadınların projeye verdiği samimi desteğe işaret etti. “Hanım kardeşlerimizin kiminin lahmacun yaparak, kiminin mantı yapıp satarak elde ettikleri gelirlerin tamamını bağışlamaları, gelin kızlarımızın yüzüklerini, bileziklerini infak ederek külliye projemize destek vermeleri bizi ziyadesiyle onurlandırıyor. Tüm bunların yanı sıra geçtiğimiz hafta Konya’dan yaşlı bir teyzemizin şahsına ait dairesini bağışlaması hepimizi duygulandırdı.” dedi.

“En güzel miras olacak.”

Başarılı sunumuyla canlı yayında külliyeye destek programları yapan Doğu Fransa İrşad Başkanı Abdülkadir Ali Demir ise günden güne külliye projesini işiten insanların sayısının artması ve ilginin çoğalmasının kendilerini son derece mutlu ettiklerini belirtti. Demir “Fransa’nın Strazburg şehrinde yalnızca gönüllü bağışçılarımızın destekleriyle inşa ettiğimiz  Fransa Eyyup Sultan Camii ve Külliyemiz yükselmeye ve cümle müminlerin gönlünde yer almaya devam ediyor. Kubbeleriyle, minareleriyle, kendine has mimarisiyle, Avrupa’da bir devrim niteliği taşıyan külliyemize destek vermek demek yarınlarımıza şekil vermek manasına geliyor. Bu dünyadan göçerken geride kalan sevdiklerimize ve İslam nesline bırakacağımız en güzel miras olacak. İnanıyoruz ki güzel günlere çok yakınız.” dedi.

Eyyub Sultan Külliyesi yapımı tamamlandığında yılda 20 milyon turist tarafından ziyaret edilen Strazburg şehrinin turizm rehberlerinde yer alacak ve bu vesileyle yüz binlerce insana İslam inancı ve kültürünü tanıtma imkânı da doğacak. (ik)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş