Gündem

Almanya Türkiye’yi Şimdi de Yanlış İlaç Kullanmakla Suçluyor!

Almanya, koronavirüs tedavisinde Türkiye’yi yanlış kullanmakla suçluyor. Türkiye’yi bu yüzden risk bölgesi ilan etmekten vaz geçmiyor.
27 Haziran 2020
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas @shutterstock

Almanya’nın Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırmama ve koronavirüs açısından riskli bölge ilan etmesinin arkasında, koronavirüs tedavisinde Türkiye’nin yanlış ilaç kullandığı suçlamasının olduğu söyleniyor.

Almanya’daki Spiegel dergisi online haberinde, Türkiye’nin korona tedavisinde sıtma ilacı olarak kullanılan hidroksiklorokin ilacını kullanılması nedeniyle Almanya’nın Türkiye’ye seyahat uyarısını kaldırmadığı ileri sürüldü.

Türkiye bu seyahat uyarısının kaldırılması yolunda Almanya ile yaptığı görüşmelerde söz konusu ilacın gündeme geldiğini, ancak, derginin iddia ettiği gibi korona tedavisi için Türkiye’de hidroksiklorokin kullanımının mecburi olmadığını bildirdi. Alman yayın kurumu DW Türkçe’ye açıklamalarda bulunan bir Türkiye Turizm Bakanlığı yetkilisi, Türkiye’de tedavi yöntemini kendisine sunulan seçenekler arasından hastanın kendisinin seçtiğini, durumu Almanya Dışişleri Bakanlığına ilettiklerini bildirdi.

Spiegel haberinde, virüs bulaşmış herkesin derhal bir hastaneye gitmesi ve hastanede tartışmalı olan hidroksiklorokin ilacıyla tedaviye alındığını ileri sürmüştü. Türkiye sağlık Bakanlığı yetkilileri de ifade edildiği şekliyle bir tedavi mecburiyeti olmadığını ileri ifade ediyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş