Gündem

Almanya’da İslam Düşmanlığına Karşı Komisyon Adlı Uzman Kurulun Ne Zaman Kurulacağı Belli Değil

Ülkedeki İslam düşmanlığına karşı tedbirler almak amacıyla bir “Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Grubu” kurmayı planlayan Almanya’da bu uzmanlar grubunun ne zaman kurulacağı bilinmiyor.
27 Haziran 2020

Almanya’da İslam Düşmanlığına Karşı Komisyon olarak da bilinen ülkedeki İslam düşmanlığı ile mücadele etme amaçlı kurulması planlanan bağımsız uzmanlar kurulunun ne zaman kurulacağı belli değil.

Hanau’da 9 Alman olmayan kişinin öldürülmesi üzerine Müslüman düşmanlığı ile mücadele etmek için komisyon kurulacağını ilan eden Federal İçişleri Bakanlığı, komisyonun ne zaman kurulacağının bilinmediğini açıkladı. Bakanlık Şubat ve Mart aylarındaki açıklamalarında “Müslüman Düşmanlığına Karşı Bağımsız Uzmanlar Grubu” kurulacağını açıklamıştı.

Sol Parti (Die Linke) milletvekilleri Christine Buchholz, Petra Pau ve Gökay Akbulut ile birlikte bazı milletvekillerinin mecliste sordukları soruyu cevaplandıran İçişleri Bakanlığı bu konuda tarihin belli olmadığı cevabını verdi.

Milletvekillerinin soru önergelerinde “Bağımsız Uzmanlar Grubu ne zaman kurulacak? Gurubun oluşturulması bu yasama döneminde gerçekleşecek midir?” şeklindeki sorusuna İçişleri Bakanlığı “Bağımsız Uzmanlar Grubu’nun ne zaman kurulacağı ile ilgili bir zaman tespiti yapılmamıştır.” cevabını verdi.

Bakanlığın açıklamasına göre, Almanya’da İslam düşmanlığına karşı komisyonda kimlerden oluşacağı da henüz belli değil. Ancak, bu komisyon da Yahudi ve Roman Düşmanlığı Komisyonlarında olduğu gibi oluşturulacak.

Federal Hükümet adına soruları cevaplayan İçişleri Bakanlığı ayrıca Almanya’da İslam düşmanlığının Almanya tüm toplumu kapsayan bir sorumluluk ve görev olduğuna vurgu yaptı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş