Toplum

Türkiye’den Emekli Olanların “Minijob” İşlerinde Çalışması Yürürlüğe Girdi

Türkiye’den emekli olanlar artık minijoblarda çalışırken emekli maaşlarını da alacak.
27 Haziran 2020

Türkiye, yurt dışında yaşayıp Turkiye’de emekli olanların, bulundukları ülkelerde minijob işlerinde çalışmalarını yasalaştırdı. Konuya ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelen düzenleme “Bazı Kanun ve Kanun Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” adı altında resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 18 Haziran 2020 tarihinde kabul edilmişti.

Yeni uygulamaya göre, Türkiye’den emekli maaşı alanlar, yurt dışında minijoblarda çalışırken Turkiye’deki emekli maaşlarını almaya devam edecekler. Yeni bağlanan emeklilik aylıkları da kendilerine ödenecek.

7247 sayılı kanunla, 8/5/1985 tarihli ve 3201 sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanunun 6’ncı maddesine şu fıkra eklenmiş oldu:

“C) Yurt dışında zorunlu sigortalılığa tabi olsalar dahi kısa süreli çalışma olarak adlandırılan işlerde çalışanların aylıkları bu madde kapsamında değerlendirilmez ve kesilmez. Bu maddede geçen kısa süreli çalışmaya tabi işler yönetmelik ile belirlenir.”

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş