Almanya
Toplum

Almanya’yı Yasa Boğan Ölüm: Cenazeler Türkiye’ye Gönderildi

Almanya'da Ren Nehri kenarına komşularıyla gezmeye giden Gülhan E. (30), 5 yaşındaki oğlu Mehmet ile Ren Nehri’nde boğularak can verdi. Cenazeler defnedilmek üzere Türkiye'ye gönderildi.
30 Haziran 2020
Anne Gülhan (30), oğlu Mehmet'le (5) birlikte boğularak öldü. @ sosyal medya

Almanya’da 30 yaşındaki Gülhan E., Ren Nehri’ne düşen 5 yaşındaki oğlu Mehmet’i kurtarmak için atladığı suda akıntıya kapıldı. Nehirde yapılan araştırma sonucunda genç kadın ile oğlunun cesedine ulaşıldı. Anne ile oğlu, bugün kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuklarına uğurlandılar.

Almanya’nın Hessen eyaletindeki Trebur şehrinde meydana gelen olayda, Gülhan E. ile iki arkadaşı, çocuklarıyla birlikte Ren Nehri kıyısında gezintiye çıktı. Bir an dalgınlığın ardından 5 yaşındaki Mehmet’in olmadığını gören anne o anda panikledi. Büyük oğlu kardeşinin nehre düştüğünü söyleyince de hemen suya atladı. Onun peşinden de 14 yaşındaki kızı nehre girdi. Akıntının çok güçlü olduğu nehirde Mehmet’i arayan anne ile kızı, kıyıda dolaşan iki kişi tarafından boğulmak üzereyken son anda kurtarılarak kıyıya çekildi.

Kendine gelince yeniden oğlunun peşinden nehire atladı

Ancak acılı anne kıyada kendine geldikten sonra, oğlunun nehirde olmasına dayanamayınca çevresindekilerin tutmaya çalışmasına rağmen tekrar nehre atladı. Bu kez akıntıya kapılan kadına kimse yardım edemedi. Anne ile oğlunun cesedi yaklaşık iki saat sonra bulundu. Baba Rıdvan’ın ise olay günü, bir iş için Türkiye’de olduğu öğrenildi. Boğulma tehlikesi geçiren 14 yaşındaki kız çocuğu ise hastanedeki tedavisi sonrası taburcu edildi.

Cenaze Namazı IGMG Raunheimda Selimiye Camisi’nde (TUKUBİ Raunheimda) kılındı.

Cenazele Türkiye’ye Gönderildi

Anne ile çocuğun cenaze namazları bugün İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Raunheim Selimiye Camisi’nde (TUKUBİ Raunheim) kılındı. Cenazeler, IGMG Hessen Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası defnedilmek üzere Muş’un Hasköy’e ilçesine gönderildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş