Toplum

“İslam Düşmanlığı Ciddi Boyutlara Ulaştı”

IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, Avrupa’da Müslümanların bir çok yönden haksızlığa uğradığını söyledi.
Mehmet Çalay
01 Temmuz 2020
Rhein-Neckar-Saar Bölge Şube Başkanları Toplantısı

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Sekreteri Bekir Altaş, Rhein-Neckar-Saar Bölge Şube Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, “Elde edilen veriler de göstermektedir ki, İslam düşmanlığı ciddi boyutlara ulaşmıştır ve hassasiyetle ele alınmak zorundadır.” dedi.

Avrupa ve özellikle Almanya’daki ırkçılık ve İslam düşmanlığı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Altaş, Almanya’da İslam düşmanlığı motivasyonlu suçların ayrı kategoride kaydedilmesinin ne kadar isabetli bir adım olduğunu aktüel rakamların ortaya koyduğunu söyledi.

Avrupa toplumlarının çok kültürlü ve çok dinli bir yapısı olduğunu, bu çokluğun toplumu renklendirdiğini ifade eden Bekir Altaş, bu hakikatin okullar da dahil belediye gibi, toplumun her alanına yansıması gerektiğine işaret etti.

İSLAMÎ CEMAATLER TANINMALIDIR

Almanya’daki İslami cemaatlerin hukuken tanınması gerektiğine işaret eden Bekir Altaş, ayrımcılıkla mücadele politikasında yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi ve “Almanya’daki Müslümanların ders almaya değil, eşit katılım imkanlarına sahip olmaya ihtiyacı var.”

Rhein-Neckar-Saar Bölge Şube Başkanları Toplantısına Bölge Başkanı Şerif Aslan ile birlikte Bölge Yürütme Kurulu Üyeleri ve bölgeye bağlı Şube Başkanları katıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş