Gündem

Merve el Sherbini’nin Vefatının Üzerinden 11 Yıl Geçti

Almanya'nın Dresden şehrinde uğradığı ırkçı saldırı sonrası hayatını kaybeden Merve el-Sherbini'nin vefatının üzerinden 11 yıl geçti. El-Sherbini'nin vefat yıldönümü nedeni ile İslam Toplumu Milli Görüş’ten (IGMG) bir açıklama yayınlandı.
01 Temmuz 2020
Marwa-el-Sherbini

Almanya’nın Dresden şehrinde 11 yıl önce mahkeme salonunda uğradığı ırkçı saldırı sonrası hayatını kaybeden Merve el Sherbini’nin vefat yıldönümü ile ilgili İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Teşkilatı Başkanı Aynur Handan Yazıcı tarafından yapılan yazılı açıklamada halen Almanya’da Müslüman kadınları hedef alan ırkçı saldırılara dikkat çekildi. Yazıcı, “Merve el Sherbini’nin Dresden Eyalet Mahkemesi’nde katledilişinin üzerinden 11 yıl geçti. Ancak maalesef  Müslüman kadınların hem Almanya’da hem de Avrupa genelinde her geçen gün daha sıklıkla hakarete ve fiziksel saldırıya maruz kaldıklarını görüyoruz. Günlük yaşamda, iş ortamında ve ev ararken uğradıkları ayrımcılık her geçen gün daha da artıyor. Maruz kaldıkları ırkçılık kaynaklı fiziksel saldırılar gittikçe sıklaşıyor.” ifadelerini kullandı.

“Bu olaydan gerekli derslerin alınmadığını her gün tecrübe etmek zorunda kalıyoruz”

Almanya İslam Konseyi (Islamrat) Genel Sekreteri Murat Gümüş de konu ile ilgili Camia’ya yaptığı açıklamada, Merve el Sherbini’nin ve karnındaki bebeğinin bir mahkeme salonunda eşinin ve çocuğunun ve hatta mahkeme heyetinin gözleri önünde hunharca öldürüldüğünü hatırlatarak, “Şehide kardeşimizi rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı. Gümüş sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Maalesef bu olaydan gerekli derslerin alınmadığını her gün tecrübe etmek zorunda kalıyoruz: Bu cinayetten sonra ortaya çıkan NSU olayları ve NSU cinayetinin sözde aydınlatılmasında yaşanan skandallar, Münih, Hanau, Halle ve Kassel saldırıları, başörtülü insanlara, Müslümanlara ve camilerini her yıl yapılan binlerce bilinen ve bilinmeyen saldırı, her gün yaşanan sayısız ayırımcılık olayları, yine her gün sosyal medyada müslümanlara ve inançlarına yapılan binlerce sözlü saldırılar İslam düşmanlığın sorununun ne kadar geçiştirildiğini ayırımcılık ve İslam düşmanlığı ile mücadelenin halen ne kadar ciddiye alınmadığını gösteriyor.

“İslam düşmanlığına karşı etkili bir mücadelenin verilmesi ile ölçeceğiz”

Son günlerde görünürde ‘artık biz bu olayların üzerine gideceğiz’ demeçleri var. Bu demeçlerin ne kadar samimi olup olmadığını söylemler üzerinden değil, gerekli tedbirlerin alınışında ve İslam düşmanlığına karşı etkili bir mücadelenin verilmesi ile ölçeceğiz. Umarız özellikle siyasetçilere bu konuda vermiş oldukları sözlerini önümüzdeki yıl girilecek olan seçim atmosferinde tekrar hatırlatmak zorunda kalmayız.”

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Genel Sekreteri Abdassamad El Yazidi de Merve el Sherbini’nin vefat yıldönümü nedeni ile yaptığı açıklamada, Almanya’da Müslümanlara yönelik saldırıların arttığına dikkat çekti. Müslüman karşıtı ırkçılık olgusu ve Müslümanlara karşı negatif bakışın hala gözardı edildiğine vurgu yaptı.

Merve el Sherbini, 2009 yılında çocuk parkında ırkçı hakarete maruz kaldığı olayın mahkemeye aksettirilmesi sonrası şahit olarak davet edildiği Dresden Eyalet Mahkemesi’nde eşinin ve üç yaşındaki oğlunun gözlerini önünde 16 kere bıçaklanarak öldürülmüştü. El- Sherbini öldürüldüğünde 3 aylık da hamileydi.(fk)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş