Dünya

Sokakta Yürüyen Başörtülü Kadına Çocuklarının Gözü Önünde Saldırı

Rusya’nın Tataristan özerk bölgesinde Müslüman bir kadın, sokakta çocuklarıyla yürürken ırkçı saldırıya maruz kaldı.
08 Temmuz 2020
Tataristan'da başörtülü kadın saldırıya uğradı. @ Twitter

Rusya’ya bağlı Tataristan özerk bölgesinde yer alan Tübenkama (Nizhnekamsk) şehrinde, çocuklarıyla yolda yürüyen Müslüman bir kadına, İslamofobik saldırı gerçekleştirildi.

İslam karşıtı saldırıları belgeleyen aktivist oluşum DOAM (Documenting Oppression Against Muslims) tarafından ortaya çıkarılan saldırının video görüntüleri Twitter’da yayınlandı. Görüntüde, çocuklarıyla birlikte yolda yürüyen kadına, arkasından yaklaşarak defalarca tekme atan bir adam görülüyor. Yere düşen kadın, toparlanarak yeniden çocuklarını yanına almaya çalışırken ikinci bir saldırı daha yapılıyor. Annelerinin etrafındaki çocukların da yaşadıkları çaresizlik ve korku yine görüntülere yansıyor.

Etraftan kimsenin yardıma gelmediği olay daha sonra karakola taşınırken, yerel medyadaki habere göre, suçu kabul eden ve başörtülü kadınlardan nefret ettiğini söyleyen saldırgan serbest bırakıldı. Suçu tekrarlaması halinde ceza almasına karar verildiği yazıldı.

Rusya’ya bağlı Tataristan Özerk Bölgesi’nin nüfusu yüzde 40 oranında Ruslar’dan oluşuyor. Tamamına yakını Müslüman olan Tatarlar ise nüfusun yüzde 53’ünü oluşturuyor.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş