Gündem

Anayasayı Koruma Teşkilatı Raporu Açıklandı: Almanya İçin En Büyük Tehdit Aşırı Sağ

Almanya'da İçişleri Bakanı Seehofer ile Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Haldenwang tarafından açıklanan rapora göre Almanya için en büyük tehdit aşırı sağ.
09 Temmuz 2020

Almanya’da Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın 2019 yılı raporu açıklandı. Raporu kamuoyuna Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Thomas Haldenwang, Berlin’de düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu.

Horst Seehofer, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Almanya için en büyük tehdidin aşırı sağ olduğunu söyledi. Seehofer, “Almanya için en büyük tehdit aşırı sağdır ve bu değişmemiştir.” dedi. İçişleri Bakanı Seehofer, kendi hükümetleri haricinde hiçbir hükümetin aşırı sağ tehdidine karşı güçlü bir mücadele planı olmadığını da savundu.

Aşırı sağı Almanya demokrasisi için en büyük tehdid

Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Haldenwang, aşırı sağın Almanya demokrasisi için en büyük tehdidi oluşturduğunu vurgulayarak, “Aşırı solcuları, radikallerin yüksek tehdidini de gözden kaçırmamalıyız.” ifadesini kullandı.

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı 2019 raporunda, Almanya’da tespit edilen 32 bin 80 aşırı sağcının 13 binin şiddet yanlısı oldukları kaydedildi. Raporda, 2018’de 19 bin olan aşırı sağ saikli suçların 2019’da 21 bin 290’a çıktığı kaydedildi.

Öte yandan raporda terör örgütü PKK’nın Almanya’daki faliyetlerine de yer verilirken, örgütün Almanya’da 14 bin 500 üyesi bulunduğu ve 16 milyon euro yardım ve haraç topladığına değinildi.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş