Toplum

Hasene Kurban Kampanyasına İlgi Büyük

Hasene uluslararası insani yardım derneğinin yürüttüğü kurban kampanyası koronavirüs salgınına rağmen hız kesmeden devam ediyor. Kampanya görevlileri bekleyenleri daha fazla bekletmeyelim diyor.
Murat Kubat
10 Temmuz 2020

Hasene’nin her yıl başarıyla yürüttüğü kurban kampanyası bu sene korona-19 pandemisine rağmen hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın onlarca ülkesinde, milyonlarca ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştıran kampanya bölge insani yardım çalışmaları başkanları, gözlemciler ve gönüllülerin desteği ile geniş kitlelere ulaşıyor. Bölge ve ülke insani yardım çalışmaları başkanları ile kurban kampanyasını konuştuk.

KARDEŞLİĞİ ARTIRAN BİR ÇALIŞMA

Hamburg Bölge İnsani Yardım Çalışmaları Başkanı Mustafa Uçar kurban kampanyasınına dair yürüttükleri çalışmaları şöyle anlattı:

“Kurban kampanyası Hamburg bölgemizde başarılı bir şekilde devam ediyor. Bağışçılarımız Hasene’nin yaptığı yardım çalışmalarını benimsemiş durumdalar. Yalnızca Whatsapp üzerinden yaptığımız duyuru ve bildirilere dahi güzel dönüşler alıyoruz. Tüm camilerimizde kurban afişlerimizi astık, kampanya zarflarını ve el ilanlarını dağıtıyoruz. Bölgemizden farklı ülkelere gözlemci olarak göndermeyi düşündüğümüz görevlilerimiz Hamburg’ta farklı noktalarda bilgilendirme stantları açarak kampanyanın tanıtımını yapıyorlar.

Kurban kampanyasına bağışçılarımızın ilgisi yüksek. İnsanlar önceden bir kurban verirken, şimdi iki ve daha fazla kurban bağışında bulunuyorlar. Kampanya çok uzaklarda, ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz ile aramızda müthiş köprüler kuruyor. Bağışçılarımız da bunun farkında olarak kurban bağışlarını yapıyorlar. Hatta kurban bağışında bulunan hayırseverler, kurban bağışı dışında, ihtiyaç sahiplerinin diğer giderlerini de karşılamak adına bağış yapmak istediklerinin söylüyorlar. Son dönemlerde bu tekliflerin arttığını söyleyebilirim. Uzaklardaki ihtiyaç sahiplerine yalnızca bir parça et gitmesin, başka yardımlar da ulaşsın istiyorlar. Geçtiğimiz yıllara oranla bölge olarak kurban bağış sayımız birkaç bin arttı. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam eder.”

BİR ‘TIK’LA YÜZLERCE BAĞIŞÇIMIZI BİLGİLENDİRDİK

Hasene Norveç Başkanı Mehmet Temel kurban kampanyası ile ilgili düşüncelerini aktardı:

“Kurban kampanyasında her geçen sene artan bir ilgi ve dönüş alıyoruz. Hasene Norveç olarak tanıtım çalışmalarını farklı alanlarda sürdürüyoruz. Geçen sene bize bağışta bulunan bağışçılarımıza hatırlatma sms’leri çıkardık. 600-700 kişilik bir sms grubuna kurban kampanyamız hakkında hatırlatma bilgisi gönderdik. Bağışçılar bize genelde hangi ülkelerde kesim ve dağıtım yapıldığı ile ilgili sorular yöneltiyorlar. 100’den fazla ülkede bu çalışmaları yürüttüğümüzü ifade ettiğimizde, çalışmaların büyüklüğünü bağışçılarımız da takdir ediyor ve destek oluyorlar. Afrika, Latin Amerika, Asya, Ortadoğu gibi bölgelerde en ücra bölgelere kadar ulaştığımızı öğrenenlerin heyecanını gözlerinde görebiliyoruz. Korona-19 pandemisi sebebiyle gözlemci gönderilemeyecek ülkelerde, ülke içi bir sıkıntı olmadığı müddetçe kesim ve dağıtımlar gerçekleştirilecek. Kampanyamızın tanıtımına kurban gözlemcilerimizin de hatırı sayılır katkısı oluyor.

Norveç’te İslami usullere göre kurban kesmek yasak olduğu için, ülkedeki Müslümanlar kurban kesimini burada gerçekleştiremiyorlar. Buradaki Müslümanlar kurban kesemiyorlar; fakat kurbanlarını bizler aracılığı ile uzaklardaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliyorlar. Bu açıdan bakıldığında kampanyamızın ve bu konuda verdiğimiz hizmetin önemi buradaki Müslümanlar nezdinde daha da artıyor. Kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyenler bizim gibi dernekleri vesile kılarak ibadetlerini gerçekleştiriyorlar. Biz burada yalnızca Türkiye kökenli Müslümanlara değil, Pakistanlı, Afganistanlı, Arnavutluk kökenli Müslüman kardeşlerimize de ulaşıyoruz.”

BEKLEYENLERİ FAZLA BEKLETMEYELİM

Güney Bavyera Bölge İnsani Yardım Çalışmaları Başkanı Yavuz Erat kurban kampanyasını değerlendirdi ve kampanya ile ilgili yaptıkları çalışmalara değindi:

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da kampanyamıza ilginin güzel olduğunu görüyoruz. Bu güzelliğin bir yansıması olarak bağış sayısı açısından bölgeler arasında birinci sıradayız. Otuza yakın Whatsapp grubumuz var ve kampanyamızı farklı mecralara bu gruplar üzerinden ulaştırıyoruz. Bu gruplardan bir tanesi 2010 yılından bu yana bölgemizden gözlemci olarak giden gönüllülerden oluşuyor. Tanıtım çalışmalarını ve duyularımızı bu gruplar üzerinden yapıyoruz. Bölgemizin sosyal medya hesapları üzerinden kurban kampanyasının tanıtımlarını yürütüyoruz. Bu mecralarda, daha önceki yıllarda kurban gözlemcisi olarak gitmiş olan gönüllülerimizin anılarını paylaşıyoruz. Bağışçılarımız kovid-19 pandemisinden ötürü ülkelere gidilip gidilmeyeceğini soruyorlar. Gözlemci gönderemesek dahi ülkelerde kesim ve dağıtımları yapacağımızı ifade ediyoruz. Gözlemcilerimiz kurban bayramına bir ay kala cuma günleri sunum yapmaları için farklı cemiyetlerde görevlendiriyoruz. Son olarak diyorum ki: Bekleyenleri daha fazla bekletmeyelim; elimizden geldiği kadarı ile destek olalım.”

HAVALE İÇİN BANKA BİLGİLERİ

Bir kurban hisse bedeli: 100 €

Online bağış için: www.hasene.org

Havale için:

Hesap sahibi: Hasene International e.V.

Banka: Kreissparkasse Köln

IBAN: DE80 3705 0299 0149 2890 54 | BIC: COKSDE33XXX

Amaç: Adresiniz, 0020223

 İletişim:

T +49 221 942240-400

kurban@hasene.org

 

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş