Gündem

Almanya’da Polisteki Irkçılık Yeni Boyutlara Taşınıyor: Göçmenler Sülalece Suçlu Olabilir!

Stuttgart Emniyeti, Haziran ayındaki olaylar sebebiyle, olaylara karışan göçmen kökenli sanıkların tüm sülalesini soruşturacak. Bunun için Almanya çapında kaymakamlıklardan bilgi istenecek.
12 Temmuz 2020

Stuttgart Emniyet Müdürlüğü Haziran ayı sonunda kentte yaşanan kargaşa ve yağmalama olayları ile ilgi olarak göçmen kökenli zanlıların sülalece araştırılmasını planlıyor. Emniyet Müdürlüğü, olaylara karışan göçmen kökenlilerin aile secerelerinin araştırılmasının kamu yararına olduğunu iddia etti.
Stuttgarter Nachrichten gazetesinin haberine göre, Stuttgart Emniyet Müdürü Frank Lutz, göçmen kökenli sanıkların ailelerinin tespit edilebilmesi için gerekirse Almanya’daki tüm kaymakamlıklarla irtibata geçileceğini söyledi.
Emniyet Müdürü Frank Lutz, bu araştırmanın, Alman pasaportu taşıyan göçmenler için de geçerli olacağını söyledi.
Stuttgart Emniyet Müdürünün, göçmen kökenli sanıkları sülale olarak suç şüphesi altında tutması ise büyük tepki topladı. Belediye Meclisi ile Bilgi Koruma Dairesi de Emniyet Müdürlüğünün bu girişimlerine karşı çıktı.
Emniyet Müdürlüğünün bu kararı Almanya’da polisteki ırkçı tutumu yeniden gündeme getirdi. Belediye Meclis üyesi Yeşiller Partisinden Marcel Roth bu kararı göçmen kökenlilere bir saldırı olarak değerlendirdi.
Daha geçen hafta, Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, poliste ırkçı davranışların zaten yasak olduğu gerekçesi ile, polis içinde ırkçı fişleme yapılıp yapılmadığını araştırmak isteyen bir araştırmaya müsade etmemişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş