Gündem

Avrupalılar ABD’li, Çinli ve İngiliz Turistleri İstemiyor

Yapılan bir araştırmada, Avrupalılar ABD’li ve Çinli turist istemiyor. Avrupalılar, Çin’e ise neredeyse hiç gitmek istemiyorlar.
12 Temmuz 2020
Çinli turistler, dünyada en çok gezen turistler sıralamasında öne doğru çıkıyorlar. Ancak, koronavirüsün Çin'den yayılması sebebiyle Çinliler tepki görüyor.

Koronavirüs salgını sonrasında Avrupa’da yapılan bir kamuoyu araştırması, kıta Avrupa’sındaki halkın çok büyük bölümünün ABD, Çin ve İngiltere’den turist gelmesini istemediğini ortaya koydu.

Merkezi İngiltere’de bulunan ve pek çok ülkede kamuoyu araştırması yapan YouGov’un konuya ilişkin anketinde en çok ABD’li turistler istenmiyor. Amerika Birleşik Devletleri’ni ise Çin’li turistler takip ediyor

İngiltere’den gelen turistler ise istenmeyenler arasında üçüncü sırada yer alırken, İspanya, Fransa ve Almanya gibi ülkelerde, İngiliz turistler diğer Avrupa ülkelerine göre göre daha fazla tercih ediliyor.

Yougov’un araştırmasında, Çin’e gidip gitmek istemedikleri konusunda da Avrupalıların görüşleri soruldu. Buna göre, Fransa, İspanya, İtalya ve Almanya gibi ülkelerin vatandaşları yüzde 96 oranında Çin’e gitmek istemediğini bildirdi. Halbuki, Çin’deki ölüm vakaları hem nüfusa oranı bakımından hem de sayı bakımından Fransa, İspanya, İtalya ve Almanya gibi ülkelere göre daha az.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş