Gündem

Avrupa’da Korona Salgınının Merkezi Değişti: Artış Sürüyor

Batı Avrupa’da koronavirüs salgını, alınan önlemler sonrası büyük oranda kontrol altına alınırken, Balkan ülkelerinde önlemlerin yumuşatılması sonrası başlayan korona salgınındaki artış sürüyor. Avrupa’da salgının merkezi haline gelen bölgede, Sırbistan’da korona vakaları yüzde 125, Hırvatistan’da yüzde 132 arttı.
16 Temmuz 2020

Dünya genelinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan kişi sayısı 13 milyon 576 bine ulaşırken, can kaybı 583 bini aştı. Salgının Avrupa’da yeni merkezi de Balkanlar oldu. Hırvatistan ve Sırbistan’da gerçekleştirilen seçimlerin vakalardaki yeniden artışta önemli rol oynadığı kaydediliyor. Sırbistan’da korona vakalarının yükselişe geçmesi üzerine Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, sokağa çıkma yasağı kararı almış ancak, başkent Belgrad’da başlayıp ülke geneline yayılan geniş katılımlı hükümet karşıtı protestolar nedeniyle bu kararından vazgeçmişti. Bir hafta öncesine kıyasla Sırbistan’da bir haftalık korona vakaları yüzde 125 artarken en büyük artış da Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesi’nde yaşandı. 8 milyon nüfuslu Sırbistan’da toplam vaka sayısı 19 bin 334’e ulaşırken 429 kişi de koronadan hayatını kaybetti.

Hırvatistan’da Vaka Sayılarında Yüzde 132 Artış

Mayıs ayında vakaların neredeyse sıfırlandığı Hırvatistan’da da salgın rakamları Haziran ayı itibariyle yeniden yükselişe geçti. Son olarak 5 Temmuz’da parlamento seçimlerinin yapıldığı ülkede vaka sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 132 arttı. 4 milyon nüfuslu Hırvatistan’da korona vaka sayısı 3 bin 953’e çıktı. Ölenlerin sayısı da 120 oldu. En fazla vaka sayısı başkent Zagrep ve iç bölgelerde olduğu kaydediliyor.

Bulgaristan 31 Temmuz’a Kadar Uzattı

Bulgaristan’da da korona vakalarının artışa geçmesi üzerine önlemler yeniden artırıldı. Haziran ayının başında toplam vaka sayısı 2 binlerde olan ülkede bir ay içerisinde rakamlar 7 bin 877’ye çıktı. Vefat edenlerin sayısı da 289’a yükseldi. Bulgaristan’da acil salgın durumu da 31 Temmuz’a kadar uzatıldı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş