Toplum

Türkiye’de Göçmen Nefreti Can Aldı

Bursa'da Suriyeli kadına küfredenleri uyaran 17 yaşındaki Suriyeli genç, 4 kişi tarafından dövülerek öldürüldü.
18 Temmuz 2020

Türkiye’de özellikle Suriyeli göçmenlere yönelik nefret ölümlerlerle sonuçlanmaya başladı. Son olarak iddiaya göre Bursada Hamza Acan isimli Suriyeli genç , Suriyeli bir kadına küfreden 4 kişiyi uyardığı için ölümüne dövüldü ve hastanede yaşamını yitirdi.

2003 doğumlu olan Suriyeli mülteci Hamza Acan, 8 yıl önce Suriye’nin İdlip kentine yönelik saldırılardan kaçarak Türkiye’ye sığınmıştı. Acan ailesi Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğünde kayıtlı ve geçici koruma statüsüne sahip.

Öte yandan İstanbul’da gemiye binmekte olan bir Doğu Türkistanlı aile de saldırıya uğramış, saldırgan “ülkenize dönün” diye bağırmıştı.

Göçmen nefretinin özellikle sol ve Kemalist kesimden gelmesi dikkat çekiyor. Ancak bu arada nasyonalist milliyetçiler de göçmenlere karşı tavır alıyor. Geçen yıl yapılan mahalli seçimlerin de gündeminde göçmen düşmanlığı yer almıştı.

Göçmen ve insan hakları kuruluşları hükümetten göçmenlere uygulanan ve ölümlerle sonuçlanan şiddetin önlenmesi için gerekli tedbirleri almasını istiyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş