Gündem

AB Zirvesi’ne Ülkeler Arasındaki Anlaşmazlık Damgasını Vurdu

Avrupa korona destek ve maliye programında anlaşamadı. Merkel, AB tarihinin en zor döneminden geçtiğini söyledi
19 Temmuz 2020
AB zirvesinde anlaşmaya varılamadı. Zirve bugün de devam edecek.

1 Temmuz’da Almanya’nın dönem başkanlığını devraldığı Avrupa Birliği’nin ilk zirvesinde anlaşmazlık çıktı. 750 milyar avrosu korona krizi kaynaklı olan ve toplamda 1,8 trilyon avroluk kurtarma, destek ve maliye programı üye ülkelerin anlaşmazlığı sonucunda kabul edilmedi.

Avrupa Konseyi Charles Michel anlaşmazlıkların giderilebilmesi için zirvenin bugüne uzatılmasını istedi. Bu yüzden AB zirvesi bugün de devam edecek.

İtalya Başbakanı Conte dünkü zirve hakkında, “Müzakerelerde durmuş vaziyetteyiz. Bu, durumun beklenenden daha karmaşık olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı ve AB Dönem Başkanı Angela Merkel de Avrupa Birliği tarihinin en zor durumunda olduğunu bildiklerini söylerken, bugünkü zirvede üye ülkeler arasındaki anlaşmazlıklar sebebiyle bazı programlardan vaz geçilmesi bekleniyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş