Hayat

Bangladeş “Ülke İmajını Zedeleme” Suçundan 2019 Bangladeşliyi Hapsetti

Körfezden sınır dışı edilen ve tutuklu bulunan Bangladeşlilerin hangi suçu işledikleri polis araştırması sonrasında isnad edilecek.
19 Temmuz 2020
@thedailystar.net

Bangladeş, Kuveyt, Bahreyn ve Katar gibi körfez ülkelerinde ceza almış ve sınır dışı edilmiş olan 2019 vatandaşını, hapse attı. “Bagladeş’in imajını zedeleme” suçundan hapsedilen Bangladeşlilerin hangi suç sebebiyle hapsedildikleri ise daha sonra karara bağlanacak.

Daily Star gazetesinin haberine göre, körfez ülkelerinden sınır dışı edilen Bangladeşlilerin bir kısmı oradaki hükümetler tarafından affedilmiş durumda. Sınır dışı edilen Bangladeşlilere ilgili ülkelerde, kaçak çalışma ve ikamet, uyuşturucu veya içki kullanma suçlarından ceza verilmişti.

Ancak pek çok insan hakları savunucusu kuruluş bu ülkelerde göçmen işçilerin haklarının verilmemesi için bu tür suçlamaların sıradan olduğunu belirtiyorlar.

Tutuklu bulunan Bangladeşlilerin bir kısmının mahkemeye baş vurarak tutukluları itiraz etmesi üzerine Bangladeş polisi, nasıl bir suç isnad edilebileceğini araştıracak.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş